A járványhelyzetben is segíti a különleges ellátást igénylő gyermekeket a COOP – Élelmiszereket adományoz országszerte a kereskedelmi csoport

 

Csaknem 90 tonnányi alapélelmiszereket tartalmazó adományt nyújt a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. az állami gondozásban nevelkedő 8268 különleges ellátást igénylő gyermeknek.

  

A Coop sajátmárkás alapélelmiszereiből összeállított adománycsomaggal a Coop Segély Alapítvány a gyermekek étkeztetéséhez járul hozzá, segítve azt, hogy az így felszabaduló forrásokat az intézmények más, fontos célokra tudják fordítani.

„Mi élelmiszerkereskedelemmel foglalkozunk, ezért adunk élelmiszert, de jól tudjuk, hogy a gyermekek ellátása biztosított az intézményekben” – jelentette ki Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója.

„Önhibájukon kívüli okokból összesen 23 ezer gyermek és felnőtt van állami gondozásban, akiknek ellátása közös felelősségünk” – fogalmazott Dr. Simon Attila István. Az EMMI szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a most átadott adomány többet jelent a puszta számoknál, jelentős eszmei értéke van, hiszen a gondoskodásról tanúskodik. A pandémiás helyzet kapcsán Dr. Simon Attila István köszönetet mondott az állami ellátásban részesülők korlátozás ideje alatt tanúsított fegyelmezettségéért, illetve az ellátásban résztvevő munkatársak, pedagógusok erejükön felül végzett munkájáért.

A Coop Segély kamionja az ország mind a 19 megyéjébe kiszállítja az adományt, a programsorozat a Budapest/Pest megyei régiót lefedő sajtónyilvános eseménnyel indult.

Balról jobbra: Dr. Bekecs Andrea, Budapest Főváros Kormányhivatalának főigazgatója, Dr. Simon Attila István, az EMMI szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára, Dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Dunai Mónika, országgyűlési képviselő, Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója, Dr. Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke, Horváth Gábor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fővárosi Kirendeltségének vezetője, Dr. Pitzné Heinczinger Mónika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltségének vezetője, Varga Jutka, a Bolyai Gyermekotthoni Központ igazgatója

Ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket az adományért a Coop Segély Alapítványnak és a CO-OP Hungary Zrt.-nek.

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság