„Tanulással a jövőnkért” ösztöndíjpályázat: díjazták a győzteseket

A tanulmányi eredmény, magatartás és a pályázó által beadott pályázati anyag alapján hirdettek győzteseket a Gyermekvédelmi Intézmény és Általános Iskola Vas Vármegye ösztöndíjpályázatán. A hat gyermekotthonból 28 gyermek pályázott, és gyermekotthononként egy pályázó nyerhette el a fődíjat.

A tanulmányi eredmény, magatartás és a pályázó által beadott pályázati anyag alapján hirdettek győzteseket

Nem mindennapi eseményre gyülekeztek a gyerekek a Borostyánkő gyermekotthonban. Nagy volt a lelkesedés, hisz közel 28 pályázat érkezett a pályázati kiírásra. Mi volt a pályázat célja? Hogy ösztönözzük a gyerekeinket a tankötelezettség teljesítésére, minél jobb tanulmányi eredmény elérésére. Az elbírálásnál a következő szempontokra fókuszált a zsűri: a képességeknek megfelelő tanulmányi eredmény, iskolai és gyermekotthoni magatartás és szorgalom, a kötelező feladatokon túl vállalt teendők. Emellett a pályázati munkának tartalmaznia kellett a rövid és hosszú távú célkitűzéseket is. Minden gyermekotthonból egy-egy pályázó vihette el a 100.000 forint fődíjat.

Közel 28 pályázat érkezett a pályázati kiírásra

Az intézményben már korábban is felmerült egy hasonló pályázat gondolata. Dr. Szendrő-Németh Tamás, az intézmény támogatója szívesen állt be a nemes ügy mögé, közel 20 éve támogatja az intézményt. Többek között minden karácsonykor – a helyi vállalkozóknak és magánembereknek köszönhetően – teljesülnek a gyermekek ünnepi kívánságai. Ez a pályázat is egy ilyen összefogás eredményeként valósulhatott meg. Dr. Szendrő-Németh Tamás köszöntőjében elmondta, hogy a pályázatot azért hozták létre, hogy megmutassák a gyerekeknek: ha beleteszik valamibe a munkát és kitartóak, akkor az életben is meg fogják állni a helyüket.

A pályázat egy helyi összefogás eredményeként valósulhatott meg

Minden pályázó meghívást kapott az ünnepélyes díjkiosztóra. Nem csupán a díjak kihirdetéséből állt a program, hanem a gyermekotthonban élő társak is felléptek, egy zenés-táncos műsorral kedveskedtek a megjelenteknek. A rendezvényen fellépett a Vadvirág Fesztivál énekversenyének győztese, Horváth Krisztofer is, aki társával, Horváth Mercédesszel A 4S Street együttes „Mesélek a bornak” című dalát adták elő.

A rendezvényen fellépett a Vadvirág Fesztivál énekversenyének győztese

A győztesek mellett senki nem ment el üres kézzel. Minden részvevő egy vásárlási utalványt kapott, ezzel is elismerve a teljesítményüket, motiválva őket a következő évekre. Jövőre reményeink szerint még többen csatlakoznak a kihíváshoz.

A százezer forintos pénzjutalmat nyerték el:

  • Bóbita Lakásotthon Szombathely: Havasi András
  • Százholdas Pagony Különleges Gyermekotthon Rum: Mocsár Zoltán
  • Gólyafészek Gyermekotthon Gencsapáti: Horváth Vanda
  • Ernuszt Kelemen Gyermekotthon Gencsapáti: Németh Kristóf
  • Millennium Speciális Gyermekotthon Ikervár: Boros Márk
  • Borostyánkő Gyermekotthon Kőszeg: Baranyai Loretta Kitti

Ajándékutalványt vehettek át:

  • Bóbita Lakásotthon: Kustánczi Marcell
  • Százholdas Pagony Különleges Gyermekotthon Rumi Telephelye: Horváth Kata, Ments Mercédesz 
  • Gólyafészek Gyermekotthon, Gencsapáti: Bencsics Martin
  • Ernuszt Kelemen Gyermekotthon, Gencsapáti: Német Kamilla, Berki Dalma
  • Millennium Speciális Gyermekotthon, Ikervár: Paska Pál Rudolf
  • Borostyánkő Gyermekotthon, Kőszeg: Pintér Vivien, Szabó Bálint, Nagy Martina Erzsébet, Szilvás Hortenzia Arzénia, Tóth Csenge Mira, Fazekas Jázmin, Feka Mirella, Horváth Adrián Máté, Horváth Alajos, Horváth Csaba, Feka Boglárka Róza, Feka Angyalka, Burka Fernandó, Csorba Gyula, Csorba Rikardó.

Dr. Szendrő-Németh Tamás Különdíját vehette át:

  • Borostyánkő Gyermekotthon Kőszeg: Pintér Vivien

A „Tanulással a jövőnkért” pályázat támogatói:

Dr. Szendrő-Németh Tamás
Kovács Tibor
Rácz Elemér
Piri József
Geosits Tibor
Németh Szabolcs

Köszönjük a támogatást.

Vas Vármegyei Kirendeltség