Kettős ünnepet tartottak a bánhalmai Fenyves Otthonban

Kettős ünnepet tartottak július 11-én a Tiszaág Integrált Szociális Intézmény Fenyves Otthonában 317 fő résztvevővel. A bánhalmai intézmény fennállásának 75. évfordulója alkalmából fotókiállítással és vetítéssel egybekötött visszaemlékezést szerveztek, valamint ezen a napon immár 13. alkalommal rendezték meg a Népzenei és Művészeti Találkozót, melyre az ország számos pontjáról érkeztek a különböző művészeti ágakban jeleskedő csoportok.

XIII. alkalommal rendezték meg a Népzenei és Művészeti Találkozót

Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Máté János, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Esélyteremtési Főosztály főosztályvezetője, aki tolmácsolta Cséplőné Gönczi Veronika főigazgató asszony jókívánságait, és átadta a Fenyves Otthon 75. évfordulójára készített emléklapot.

Dr. Máté János, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Esélyteremtési Főosztály főosztályvezetője

Az esemény résztvevőit Cser-Kiss Róza, az SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség igazgatója köszöntötte, megköszönve a dolgozók áldozatos és odaadó munkáját. Kirendeltségigazgató asszonyt követően Biró Mónika, a Tiszaág Integrált Szociális Intézmény Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye intézményvezetője is köszöntötte a jelenlévőket.

Cser-Kiss Róza, az SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség igazgatója

Nagy tisztelettel köszönjük Barabásné Forgács Edit, Kenderes polgármesterének, Göncziné Harján Veronika ellátottjogi képviselőnek, Fodor Gusztáv lelkész, a Segítő Kézzel a Fogyatékosokért Alapítványának kuratóriumi elnökének, a Vármegyei Kirendeltség kollégáinak és valamennyi támogatónak az együttműködést.

A produkciók jelentős sikereket értek el

Az intézményben népi, modern és ritrogramma tánc, filmes csoportok működnek, melyek jelentős sikereket érnek el megyei, országos és nemzetközi szinten, szerepelnek fesztiválokon is. Emellett az otthonban az ellátottak által termesztett fűszer- és gyógynövények a környező településeken és a vásárokon is nagyon népszerűek.

Az eseményre az ország több településéről érkeztek a vendégek

A megemlékezéshez társult a Népzenei és Művészeti Találkozó, mely hosszú évek óta a művészetek ápolását, a fogyatékkal élő emberek elfogadását hivatott erősíteni. A 2011-ben útjára indított rendezvény az integráció jegyében zajlott. Az eseményre Abádszalók, Ásotthalom, Balmazújváros, Budapest, Karcag, Kenderes, Kisújszállás, Mezőberény, Mezőtúr, Szolnok, Tiszaug, Törökszentmiklós, Újszász településeiről érkeztek a művészeti csoportok.

A fejlesztő foglalkoztatás keretében készített dísztárgyak

A programot kiegészítette a fejlesztő foglalkoztatás keretében, az ellátottak által készített dísztárgyak, illetve az intézmény területén termesztett gyógy- és fűszernövények árusítása.

Gratulálunk a fellépő csoportoknak a színvonalas előadásokért, valamint a szervező intézmény valamennyi dolgozójának a példaértékű munkához.

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség