További fertőtlenítések Veszprém megyében

Az MH Pápa Bázisrepülőtér fertőtlenítő rajai november 2-án és 3-án Dákán egy szociális intézmény, továbbá Nyárádon egy szociális otthon mentesítését hajtották végre.

2

A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményét sem kerülte el a koronavírus-járvány, október hónapban felütötte a fejét a fertőzés. A Belügyminisztérium Operatív Törzs Ügyeleti Központ kérése alapján, a helyettes országos tisztifőorvos támogatásával a napokban megtörtént mind a dákai, mind pedig a nyárádi telephely fertőtlenítése.

 A pápai katonák az előzetes helyszínbejárást és az épületek teljes áramtalanítását követően közel 10.000 négyzetméteres területen végezték el a két helyszín fertőtlenítését. Mind a belső, mind a külső tereket MOL Hygi Flow Rapid alkoholos felülettisztító folyadékkal permetezték le.

Az épületeket az alapos fertőtlenítést követően az intézményvezető, Hanich Ferenc hálás köszönetét fejezte ki az MH Pápa Bázisrepülőtér katonáinak a lelkiismeretes munkájukért.

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltség