Szeretetdoboz – Szolnok megyei adományok

A Magyar Református Szeretetszolgálat adventi időszakhoz kapcsolódó jótékonysági akciójához idén is központi támogatóként és megyei gyűjtőhelyként csatlakozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. A megyei adományoknak köszönhetően kétszáz rászoruló gyermek és család kapott szeretetdobozt karácsonyra a Kárpát-medencében.

 

 

Dobozok

Ebben az évben az Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége is csatlakozott a karitatív kezdeményezéshez, hogy még több segítség érkezzen a rászoruló gyermekeknek és családoknak határon innen és túl még az ünnep előtt.

Csoportkép az ajándékokkal

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség részéről Kiss Róza, Árvai Jánosné, Major Angéla valamint a kirendeltség fenntartásában működő intézmények szeretdobozait Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke fogadta, hogy azok a Magyar Refomátus Szeretetszolgálat segítségével rászoruló gyermekekhez és családokhoz kerüljenek karácsonyig.

Dobozok

Az idei évben november 8-a és december 3-a között lehetett leadni Szolnokon, a Megyeházán a szeretetdoboz-adományokat, amelyekbe tartós élelmiszereket és tisztálkodószereket, valamint játékokat, mesekönyveket lehetett tenni a felhívásnak megfelelően.

Dobozok átadása

A felajánlásoknak köszönhetően több nehéz sorsú család, gyermek karácsonya lett szebb és kerülhetett – sok kedves, személyre szóló gondolattal kísért – játék, tisztálkodószer, élelmiszer, édesség is az asztalra és a fa alá idén. Mert a szeret(doboz) nem fogy el, és mert sokan gondoljuk azt, hogy jobb adni, mint kapni. Hogy mi a legfontosabb az életben? A szeretet, a törődés, az odafigyelés, a barátság, az egészség, a meg nem vehető dolgok. És fontos az is, hogy a szeretet ünnepén gondoljunk azokra, akik szükséget szenvednek.

Reméljük, hogy sok család ünnepét tették szebbé az ajándékok!

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség

Fotó: SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat