Megtartotta idei évi húsvéti vásárát a Főigazgatóság

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság április 11-13. között megtartotta immár hagyományosnak számító III. húsvéti vásárát a Főigazgatóság épületében. A termékek személyesen és online is megvásárolhatók voltak. A háromnapos rendezvényen 14 megyei kirendeltség 15 intézménye vett részt személyesen, részben ezen intézmények közül 18 intézmény online értékesítette termékeit. 12 intézmény élt az online és a személyes értékesítés lehetőségével is.

Kézimunkával készült húsvéti tojások

Az intézményekben zajló fejlesztő foglalkoztatás során előállított termékek egész évben kiemelkedő érdeklődésre tesznek szert. A Főigazgatóság munkatársai az intézmények által beküldött online katalógusokból előre megrendelhették az általuk választott termékeket – akár egyedi felirattal, mintával is –, amelyeket a helyszínen vehettek át az intézményektől.

Kézimunkák

Az idei húsvéti vásár bővelkedett a szebbnél szebb kerti díszekben, kopogtatókban, húsvéti tojásokban, lakberendezési tárgyakban, konyhai kiegészítőkben és ékszerekben. Sokféle anyag, lenyűgöző színpompa és egyedi formavilág jellemezte a változatos rendeltetésű termékeket. Nagy sikert arattak a gyermekeknek készült termékek és az élő virágok is. A vásár a húsvéton túl a tavasz és az anyák napja témakörét is felölelte. Különös hangsúlyt kapott az újrahasznosítás a termékek kivitelezése során. Ötletes példaként szolgáltak erre a használt kávékapszulából készült medálok és fülbevalók és az elhasznált farmeranyagból készített táskák.

Kerámiából készült gombák

A termékek megvásárlásával az intézmények bevétele és a foglalkoztatottak motivációja is növekedett. Az idei vásáron is több intézménytől vettek részt fejlesztő foglalkoztatásban résztvevő foglalkoztatottak, akik lelkesen kínálták portékáikat.

Az intézmények termékkatalógusai a Főigazgatóság honlapján érhetőek el.

Ezúton is köszönjük szépen az intézmények és a kirendeltségek együttműködését, továbbá munkatársaink vásárlását!

A vásárról készült videót itt tekinthetik meg az érdeklődők.

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
Esélyteremtési Főosztály
Fejlesztő Foglalkoztatási Osztály