Kettős siker az I. Dunántúli Speciális Filmszemlén

Egy közönségdíjat és egy különdíjat nyertek a Szentgotthárdi Szakosított Otthon lakói az I. Dunántúli Speciális Filmszemlén.

filmszemle 22

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület eddig hét alkalommal rendezte meg a Magyar Speciális Független Filmszemlét. Ehhez kapcsolódóan május 25-én első alkalommal került sor a Dunántúli Speciális Filmszemlére Szombathelyen, a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban. A szemle szervezésében részt vett a Vas Megyei Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége is. A zsűri tagjai – Szabó Tibor, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója és Erdélyi János Balázs Béla-díjas filmrendező – értékelték a beküldött munkákat.

A filmszemlén 38 alkotást mutattak be, melyet fogyatékossággal élő, értelmileg akadályozott, valamint autizmussal élő emberek készítettek. A Vas Megyei Szakosított Otthonból Lengyel Krisztina és Lukács Tamás szerzőpáros két filmmel pályázott, emellett Lengyel Krisztina saját kisfilmmel is indult a filmszemlén, melyet terápiás munkatárs segítségével készített el. A szakmai zsűri Lengyel Krisztina és Lukács Tamás „Pandémia” című filmjét különdíjjal jutalmazta, Lengyel Krisztina „34 év” című alkotása pedig közönségdíjat nyert.

Az esemény kísérőrendezvénye volt az „Így látom én a fogyatékkal élő embereket” című rajz- és fotókiállítás, melyen alsó és felső tagozatos gyermekek speciális filmszemléről készített alkotásait mutatták be. Az elkészített munkákat a filmszemlével egyidejűleg értékelte a zsűri.

Gratulálunk a díjazottaknak és felkészítőjüknek!

Vas Megyei Kirendeltség