Család született – támogatott lakhatás Békés megyében

A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum TL Levendula Házba beköltöztek az ellátottak. "Hosszú előkészítő munka után elérkeztünk ahhoz a bizonyos naphoz, amit sokszor és sokféleképpen képzeltünk el… KIKÖLTÖZTÜNK!"

 

Vésztőn, a Lorántffy utca 2. szám alatt található támogatott lakhatás szolgáltatás helyszíne 2021. február 26. napján életre kelt. Az igénybevevők és a segítők szorgos munkája, a szemek csillogása, az önfeledt nevetés és a meghitt pillanatok váltakozása a házból otthont teremtett.

Mind a 12 fő igénybevevő saját ízlése szerint rendezte be szobáját: kinél a plüssök, kinél a technikai berendezéseké lett a főszerep. Szekrényeiket feltöltötték ruháikkal, a konyhába elhelyezték poharaikat, személyes tárgyaikat.

A nap legmeghatóbb és felemelőbb érzése, amikor leültek az első közös családi vacsorához, mindenki sugárzott a boldogságtól. Még nem tudták megfogalmazni érzéseiket, de a házra ráült a nyugodtság, a várakozás végéhez értek, megérkeztek, itt a helyük. Tele vannak tervekkel, elképzelésekkel, melynek megvalósulásához ez a legmegfelelőbb szolgáltatási forma.

Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum