Balatonlellei tábori élmények

A Károlyi István Gyermekközpont két szakmai egységéből, a Kísérő Nélküli Kiskorúak Gyermekotthonából és a Speciális Gyermekotthonból érkeztek augusztus 24-én gyermekek a balatonlellei üdülőbe.

A gyermekek minden nap más-más programon vettek részt. Volt részük hajókirándulásban, megtekintették a Tihanyi Bencés Apátságot, az Afrika Múzeumot és egy vacsora erejéig egy Balaton-parti étterembe is eljutottak. Az üdülőben töltött közel 8 nap alatt a gyermekek rengeteg élménnyel gazdagodtak. A hét eseményeiről készült beszámolót és fotókat fogadják szeretettel.

Hétfőn kora délelőtt érkeztek a Speciális Gyermekotthon és a Kísérő Nélküli Gyermekotthon lakói a táborba, ahol már vártak bennünket. Az előző horgásztábor részvevői szomorúan vették tudomásul, hogy számukra véget ért ez az élményekkel teli nyaralás, integetve keltek útra. Mi birtokunkba vettük szállásunkat, a gyerekek kiválasztották, hogy ki, melyik szobában alszik, ezután megterveztük a heti programot közösen döntöttünk mindenről. Étkezés után azonnal a vízhez szaladt mindenki és boldogan ugráltunk a hullámokban. Este a finom vacsora után, ki tévét nézett, ki sétára indult. A kicsik hamar ágynak dőltek és elaludtak, a nagyobbak a stéghez mentek horgászni.

Kedden a csapat egy része egész napos hajókirándulásra indult Tihanyba, a táborban maradt gyerekek fürdőztek, horgásztak. A kirándulók megtekintették az apátságot, Tihany látványosságait, majd egy finom jégkásázás,fagyizás után indultunk vissza a táborba, ahol elfogyasztottuk a vacsorát és még egy közös fürdőzésre, labdázásra is jutott időnk mielőtt pihenőre tértünk.

Szerdára sütés-főzést terveztünk, ezért reggel bevásárlás után bepácoltuk a halakat,amit saját magunk pecáztunk, és a csirkehusit, amit vásároltunk, hogy mindenki olyan ételt tudjon fogyasztani, amilyent szeret. Ezután mindenki fürdőzni indult. Ebéd után ki pihenni, ki játszani ment. Jókedvű vízipisztolyozás kezdődött a vízben. Délután előkerült a sütnivaló, amit együtt tettük a kemencébe és készítettünk el. Az asztal megterítése után kis csapatunk jó étvággyal fogyasztotta el a saját készítésű ételt. Jégkrémezéssel zártuk a vidám sütögetést. Még maradt időnk fürdőzés-re, és ki-ki kedve szerint pihenni ment, vagy a főtérre nézelődni.

Csütörtökön délelőtt az Afrika múzeumba vettük az irányt, mindenkinek nagyon tetszett a különleges látvány. Ebéd után strandoltunk,labdáztunk, jót mulattunk. Estefelé a főtéren lévő látványosságokat néztük meg és a bátrabbak kipróbálták az óriáskereket.

Pénteken délelőtt, fürdőzéssel, pecázással, és vízipisztolyozással töltöttük az időt. Délután előkészültünk az esti lecsófőzésre és hús grillezésre. Együtt pucoltuk és szeleteltük a hozzávalókat a gyerekekkel. Este együtt készítettük el a finom ételeket, amiket mindenki jóízűen fogyasztott el. A lecsó után jókora adag jégkrém és üdítő mellett estig beszélgettünk.

Szombaton feltámadt a szél, de a horgászni vágyókat ez sem tartotta vissza. Aki nem horgászott, azzal csavarogni mentünk a városba. Végignéztük a bazársort, kipróbáltunk néhány elektronikus játékot. Ebédre visszaértünk, addigra kisütött a nap. A délután nagy részét fürdőzéssel, pihenéssel töltöttük. Késődélután meglátogattunk a Favágó Éttermet, ahol nagy izgalommal válogattak a gyerekek az étlap kínálatából.

Vasárnap a búcsúzás izgalmával, szomorúságával próbáltuk a legtöbb időt a szeretett Balatonban tölteni és versenyt úszni a halacskákkal. A pecások még elhasználták az utolsó csalijaikat. A dél-utánt közös játékkal, beszélgetéssel töltöttük, a finom jégkrémek nyalogatása közben arról be-szélgettünk, hogy reméljük még jövőre is lesz alkalmunk újra együtt nyaralni itt. Este lefekvés előtt mindenki összecsomagolta a holmiját, majd egy jót aludtunk.

Hétfőn korán keltünk, míg megérkeztek értünk a Gyermekközpont buszai, a stégen üldögélve búcsúztunk a Balatontól. Délre hazaértünk, otthon már finom ebéddel vártak bennünket a konyhás nénik.”