Rajtad áll a jövőd!

Óriási sikert ért el a Károlyi István Gyermekközpont csapata az UNICEF Magyarország által szervezett, Rajtad áll a jövőd elnevezésű versenysorozat középdöntőjében, amelyre október 27-én került sor. A fóti fiatalok - akik maguk is érintettek a témában - a mozgáskorlátozott társaik helyzetének javítását tűzték ki célul. Gratulálunk, a további versenyzéshez jó munkát, sok sikert kívánunk!
 
Rajtad áll szövegkép

Olyan digitális útvonaltervező elkészítését szeretnék megvalósítani, ami segít a mozgáskorlátozottaknak, hogy akadálymentesen tudjanak közlekedni, önállóan ki tudjanak mozdulni a lakóhelyükről. Fontos számukra, hogy felhívják a figyelmet azokra a sorstársaikra, akik felsőoktatási intézményekben szeretnének tanulmányokat folytatni. Ezeknek az intézményeknek az akadálymentes megközelítése, az épületekbe való könnyebb bejutás lehetővé tenné, hogy ők is aktív részesei lehessenek a hallgatói közösségnek.

A döntőbe jutott csapat tagjai Horváth Roland, Kertész Tamás és Oláh Karolina.
Az ötlettől a megvalósításig hosszú az út. Az 1000 dolláros nyeremény és a mentori támogatás segítségével a következő hat hónap feladata a terv kidolgozása, megvalósítása.

Gratulálunk, a további versenyzéshez jó munkát, sok sikert kívánunk!
Károlyi István Gyermekközpont Különleges Gyermekotthon