Zamárdi nyaralás

Öt élménydús napot töltöttek el a Balaton-parti SZGYF üdülőben a Sztehlo Gábor Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Budapest három lakásotthonának fiataljai.

Közös sportprogramok, vetélkedők, kalandpark töltötte ki az öt napot

A kiváló időjárásnak köszönhetően minden tervezett programra sor kerülhetett, így a táborozóknak egy igazán tartalmas és kivételes hétben lehetett részük, ahol a közösséget minden nap új kaland és felfedezés várta. Közös sportprogramok, vetélkedők, kalandpark töltötte ki az öt napot, és természetesen a fürdőzés és a hajózás sem maradhatott el.

Sok gyermek először láthatta a „magyar tengert”, a siófoki hajókirándulás során ennek hatására számtalan vicces anekdota is született, mint például, a „milyen vastag ez a víz!” felkiáltás, amely a táborozás szlogenjévé vált.

Sok gyermek először láthatta a „magyar tengert”

A harmadik nap az ügyességi versenyeké volt a főszerep, egymásnak feszültek az izmok a nagy sikert arató kötélhúzás során. A kisebbek kézműves foglalkozáson élhették ki kreativitásukat, ahol tábori emlékként karkötőket készíthettek. A 12 év alattiak az alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás során pillangókká változtak, és a „Süss fel Nap” éneklésével elüldözték a felhőket az égről, így a strandolásnak sem volt akadálya.

A kisebbek kézműves foglalkozáson élhették ki kreativitásukat, ahol tábori emlékként karkötőket készíthettek.

A tábor zárónapján, a „Ki mit tud?” versenyen egymást váltották a táncos fellépők, majd az eredményhirdetésen az ajándékok, elismerő oklevelek kiosztására is sor került.A nyári tábor az év egyik leginkább várt eseménye mindenki számára. A hasznos ismeretek, a közös kikapcsolódás és a különleges élmények hosszú távon is emlékek maradnak az otthonok lakói számára.

Kisvasút

Pest Vármegyei Kirendeltség