XII. Népzenei és Művészeti Találkozó

12. alkalommal rendezték meg Bánhalmán a Fenyves Otthon által szervezett Népzenei és Művészeti Találkozót. Az eseményre az ország számos pontjáról érkeztek a különböző művészeti ágakban jeleskedő fogyatékossággal élő csoportok.

A résztvevők bemutatták lelkesítő néptáncukat

A 2011-ben útjára indított rendezvény az integráció jegyében zajlott. Az eseményre Abádszalók, Ásotthalom, Balmazújváros, Budapest, Karcag, Kenderes, Kisújszállás, Mezőberény, Mezőtúr, Szolnok, Tiszaug, Törökszentmiklós településeiről érkeztek a civil szervezetek, klubok, gyerekcsoportok, nyugdíjasok.

A rendezvény célja – a hagyományápoláson túl – a fogyatékossággal élő emberek társadalmi elfogadottságának növelése volt. A művészet közelebb hozza az ép és a fogyatékossággal élő embereket, elősegíti az intézmények, szervezetek közötti kapcsolatfelvételt, a meglévő kapcsolatok ápolását.

Sokan zenei produkciókkal léptek fel

Az esemény résztvevőit Kiss Róza, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség igazgatója köszöntötte. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Dr. Fridrich András, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Ellátottjogi és Gyermekjogi Osztály Esélyteremtési Főosztály osztályvezetője, Erdősi Gábor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Ellátottjogi és Gyermekjogi Osztály ellátottjogi referense.

Kiss Róza, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség igazgatója

Az egész napos rendezvényen több kategóriában – népdal, néptánc, vers, próza, ének, kórusművek, magyar nóta, néptánc, mozgás színház, modern tánc, furulya, színdarab kategóriában – szerepeltek a különböző produkciók.

A tehetséges fiatalok előadják produkciójukat

A napot tombolasorsolással zárták, amelyet nagyban támogattak a környező települések vállalkozói, az intézmény dolgozói, a rendezvényre érkező vendégek, családtagok, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei ÉFOÉSZ. A programot kiegészítette a fejlesztő foglalkoztatás keretében, az ellátottak által készített egyedi dísztárgyak bemutatása, illetve az intézmény területén termesztett gyógy- és fűszernövények árusítása.

A fejlesztő foglalkoztatók virágokat és fűszernövényeket is árultak

Gratulálunk a fellépő csoportoknak a színvonalas előadásokért! Köszönjük a támogatók felajánlásait, valamint a szervező intézmény valamennyi dolgozójának a példaértékű munkáját, amellyel létrejöhetett ez a fantasztikus találkozó!

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség