XI. Népzenei és Művészeti Találkozó

A Fenyves Otthon Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthonában tizenegyedik alkalommal tartották meg a Népzenei és Művészeti Találkozót, amelyen a fogyatékossággal élők mutatták be művészeti előadásaikat. A rendezvény célja volt a nemzeti értékeink, hagyományaink ápolása. A 2010-ben útjára indult találkozó az integráció jegyében zajlott, ahol a különböző csoportok – iskolások, idősek, fogyatékossággal élők – egy kötetlen délután keretében mutatták meg tehetségüket.

A Fenyves Otthon Jász Nagykun Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona Fenyves Tánccsoport előadásában a Székely bukovinai táncok

A június 30-án megrendezett XI. Népzenei és Művészeti Találkozóra háromszáz fellépő és vendég érkezett. A találkozó résztvevőit Kiss Róza, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség igazgatója köszöntötte. A rendezvényre Budapestről, Hajdú-Bihar megyéből és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is érkeztek fellépők.

A Fenyves Otthon Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona
Fenyves Tánccsoport előadásában a Székely bukovinai táncok

Az egész napos programon tizennyolc csoport lépett fel népdal, néptánc, vers, próza-, ének-, magyar nóta, hegedűjáték, mozgás színház, modern tánc, zsonglőr és humoros produkciókkal.

Magyar Magdolna Falusi Ferenc Nekem már nincs anyám című versét adta elő

A Fenyves Otthon Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona fellépője Magyar Magdolna,
Falusi Ferenc: Nekem már nincs anyám című versét adta elő

A találkozó egyik fellépője előadás közben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Angolkert Idősek Otthona, Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézmény
képviseletében fellépett Tordai Sándor Ferenc.
Előadásában a Próbálj meg lazítani című dalt hallhattuk

Az eseményen részt vett Fridrich András, az SZGYF Ellátottjogi és Gyermekjogi Osztály osztályvezetője, Barabásné Forgács Edit, Kenderes város önkormányzati képviselője, Kiss Róza, az SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség igazgatója, valamint Fodor Gusztáv református lelkész a Segítő Kézzel a Fogyatékosokért Alapítvány kuratóriumának elnöke. A napot tombolasorsolással zárták, amelyet nagyban támogattak a környező települések vállalkozói, az intézmény dolgozói, a rendezvényre érkező vendégek, családtagok és JNSZ Megyei ÉFOÉSZ.

Népművészeti tárgyak vására

A programot kiegészítette az intézmény ellátottjai által készített dísztárgyak árusítása

Köszönet illeti a Fenyves Otthon dolgozói csapatát a remek szervezésért, és a családias vendéglátásért. Gratulálunk a szervezőknek, a felkészítőknek és a fellépőknek egyaránt!


SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége