Visszatekintés az őszre – Programok a pásztori szociális központban

A pásztori Győr-Moson-Sopron Megyei Gondoskodás Szociális Központ munkatársai idén is több őszi programot szerveztek, amelyeket nagy lelkesedéssel fogadtak az ellátottak. Szeptember első napjaiban az intézmény dolgozói a lakókkal közösen egy kiállítást szerveztek az otthonban élők munkáiból és egyéb, számukra fontos tárgyakból. A programot nagy érdeklődés kísérte.

kiállítás

Kiállítás a lakók munkáiból

Tizenöt résztvevő alkotásait lehetett megtekinteni, amelyek között szerepelt gobelin, keresztszemes kézimunka, illetve olyan személyes tárgyakat is kiállítottak, amelyekre a tulajdonosaik büszkén tekintenek.

Ez az esemény is azt bizonyította, hogy az örömszerzéshez sokszor elég egy kis kreativitás és néhány jó ember, akik az ügy mellé álltak.

Sportverseny, szüreti mulatsággal

Szeptember 29-én a dolgozók játékos sportnapot tartottak a lakók számára. Az ellátottak először megismerkedtek a Tai Chi mozgásanyagával, majd labdával és karikával végezhető versenyeken vettek részt. A nap végül zenés, táncos mulatsággal zárult.

torna

A sporteseményből az intézmény kerekesszékes lakói sem szerettek volna kimaradni, ezért részükre a dolgozók az ebédlőben szerveztek ügyességi labdás gyakorlatokat.

Őszi dekoráció készítése

őszi dekoráció

Az intézmény dolgozói az ellátottakkal közösen készítettek egy szép őszi dekorációt, amelyet verses és zenés műsorral egybekötve helyeztek el az intézmény udvarán. Az eseményen a lakók őszi verseket, énekeket tanultak meg, és adtak elő társaik örömére.

Győr-Moson-Sopron Megyei Gondoskodás Szociális Központ