Virágos Egerért – Elismerés környezetszépítésért

Több évtizedes múlttal rendelkezik a Virágos Egerért elnevezésű verseny, amelyet idén tavasszal is meghirdetett a megyei jogú város polgármesteri hivatala. A Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény évek óta részt vesz a pályázaton. Ebben az évben II. helyezettként elismerő oklevelet, a kiemelkedő kertgondozó-munkáért pedig különdíjat vehetett át. A közösséget az egyik lelkes környezetszépítő, Kriszti képviselte.

Kriszti kezében az oklevelekkel

A zsűri több kategóriában is díjazta a legszebb kerteket, balkonokat, összesen több mint hatvan résztvevőt jutalmaztak. Díjátadó ünnepség keretében köszöntötték a szép környezetért verseny és a legszebb konyhakertek program győzteseit a városháza dísztermében szeptember 16-án.

Plakát virágoskertekről

Az elismerésben részesült Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény az egri Szalapart utcában található. Többségében halmozottan sérült ellátottak számára nyújt ápolást, gondozást. A tréningházban és a lakóotthonban élő fiatalok gondosan ápolják az épületek környezetében kialakított kiskertet, melybe zöldségeket és fűszernövényeket ültettek. A növények ápolása gondozása nagy örömet szerez számukra. Ezen kívül számos évelő növény és egynyári növény ültetésével tették széppé és otthonossá környezetüket. A növények elültetése és gondozása még szorosabbá teszi az otthonban élő és dolgozó emberek kapcsolatát.


SZGYF Heves Megyei Kirendeltség