VII. Speciális Filmes Alkotótábor és Műhely Szolnokon

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület fogyatékossággal élő filmesek és segítőik számára hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Filmes Alkotótábort és Műhelyt Szolnokon, amelyen részt vett a Fenyves Otthon Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthonának filmes csapata is.

Fehér István színművész, Fábián Gábor, a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület elnöke, Deme Gábor színművész, Békéssy Klára gyártásvezető

A filmeseket olyan kiváló szakemberek segítették, mint Fábián Gábor, az egyesület elnöke, Békéssy Klára gyártásvezető, Deme Gábor és Fehér István színművészek, valamint Vincze András fotográfus. A filmkészítés révén a fogyatékkal élők megmutathatják magukat, a gondolataikat és az élet teljes megélésére való törekvésüket. Ezek az alkotók színesebbé teszik a magyar kultúrát. Történeteikből bárki erőt és alkotókedvet meríthet az élethez.

 Fehér István színművész, Fábián Gábor, a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület elnöke,
Deme Gábor színművész, Békéssy Klára gyártásvezető

Minden évben az alkotótáborban résztvevő speciális filmes csoportok és közösségek számára lehetőség nyílik a filmes alapok elsajátítására és a már meglévő tapasztalatok további bővítésére. A meghívott szakemberek igény szerint kapcsolódtak be idén is a munkába. Segítettek a filmkészítésben, a vágásban és a szerkesztésben, de színművészként a szinkron elkészítésében és a szerepek megformálásában is.

Kamera beállítása

Az év folyamán a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület forgatókönyvírói pályázatot hirdetett fogyatékossággal élő alkotók, alkotócsoportok részére. Az alkotótábor lehetőséget nyújtott arra is, hogy a tapasztalt szakemberek értékeljék a legjobb pályaműveket.

Moziban a táborozók

A tábor résztvevői a filmes gyakorlati munka mellett nagyszerű egyéb élményekkel is gazdagodtak. A TISZApART MOZI felajánlásából kipróbálhatták a virtuálisvalóság-szemüveg különleges világát és hajózhattak a Tiszán.


SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége

Fotó: Vincze András