„Vértezd fel magad!” – Elindult a honvédelmi program

A gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyermekek munkaerőpiaci esélyeinek növelése érdekében 2020 nyarán Székesfehérváron a Honvédelmi Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Honvédség Parancsnoksága valamint a Honvédelmi Sportszövetség képviselői együttműködési megállapodást kötöttek. 

Gyerekek

A „Vértezd fel magad!” elnevezésű gyermekvédelmi, honvédelmi program legfontosabb célja, hogy a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyermekek komplex programokon keresztül ismerjék meg a honvédelem ügyének jelentőségét, és bepillantást nyerjenek egy társadalmilag elismert életpályába.

 

A programsorozat első lépéseként 2021 augusztusától a Hadtörténeti Intézet és Múzeum lehetőséget biztosít az SZGYF és az EMMI fenntartásában álló gyermekvédelmi intézményekben élő gyermekek számára a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum látogatására. A csoportok részére a múzeum személyre szabott programokat szervez.

 

Az előadók előadást tartanak a gyerekeknek

 

Az első látogatókat Somogy megyéből Czibik Norbert András főigazgató és dr. Szopka Zsolt a Győr-Moson-Sopron Megyei Kirendeltség igazgatója is végigkísérte. A gyermekek számára élvezetes, élménydús esemény volt a Fegyvertár megtekintése, a történelmi események meghallgatása. A foglalkozást követően pedig a Budai Várnegyed egyéb szépségeit és nevezetességeit ismerhették meg a gyermekek.

A programsorozat folytatódik, több mint ezer gyermeket várnak a múzeum pedagógusai.

SZGYF Szerveztefejlesztési Osztály