„Vértezd fel magad!” – együttműködési megállapodás

„Vértezd fel magad!” mottóval együttműködési megállapodást kötött az EMMI Szociális Ügyekért Felelős Államtitkársága, a Honvédelmi Minisztérium, a Honvédelmi Sportszövetség és a Magyar Honvédség. Több mint huszonháromezer gyermekvédelmi szakellátásban részesülő fiatal ismerkedhet meg a jövőben a gyermekvédelmi és honvédelmi program keretében a katonai pályával.

A megállapodás megkötése Fejér megyében az SZGYF fenntartásában működő Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és TEGYESZ székhelyén történt.

 

A megállapodás célja, hogy a gyermekvédelmi rendszerben élő fiatalok a program segítségével megismerkedjenek a honvédelemmel, valamint a Magyar Honvédség nyújtotta életpálya lehetőségekkel.

 

A Székesfehérváron aláírt – a gyermekvédelmi rendszerben nevelkedő gyermekek pályaorientációjáról szóló – együttműködési megállapodás megkötésén jelen volt Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára, Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Németh Szilárd István, HM  – parlamenti államtitkár, Korom Ferenc, Magyar Honvédség Parancsnoksága – Magyar Honvédség parancsnoka, vezérezredes. Az eseményen az állami intézményfenntartót Czibik Norbert András, az SZGYF főigazgató-helyettese, Mátrahalmi Tibor, az SZGYF Fejér Megyei Kirendeltség igazgatója,  SZGYF FMK Fejlesztési Osztály vezetője, valamint Lovas Olga Katalin, a Kirendeltség gyermekvédelmi referens munkatársa képviselte. Az eseménynek otthont adó integrált intézmény képviseletében Deresné Tanárki Mária, az FMGYK TEGYESZ intézményvezetője, valamint Ánosi Péter, intézményvezető-helyettes voltak jelen.

Fejér Megyei Kirendeltség