Velencei gyermekek a Rendvédelmi Pályaorientációs Napon

Hat ellátott gyermek és két kísérő vett részt a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ velencei szakmai egységéből a Rendvédelmi Pályaorientációs Napon február 1-jén, Budapesten.

A csoportok meglátogathatták a különböző helyszíneket, az állomások között pedig többféle feladattal is találkoztak

Két központi elemre épült a nap, egy kutyás és egy intézkedéstaktikai bemutatóra. A csoportok meglátogathatták a különböző helyszíneket, az állomások között pedig többféle feladattal is találkoztak: ügyességi, erőnléti és elméleti jellegű kihívásokkal. Az esemény lehetőséget biztosított továbbá különböző oktatási intézmények bemutatkozására. Az iskolákat diákok mutatták be, fotókkal, videókkal szemléltetve a közösségi életet, színes előadások keretében.

A rendészeti szervek közül minden terület képviseltette magát. A legnagyobb sikert a rendőrjárművek és a fegyverbemutató aratta, de sokakat vonzott a „beöltözős játék” is, ahol az érdeklődők felölthették magukra a járőreszközöket, a lövedékálló mellényt, sisakot, pajzsot is. A jelenlévők számára a pályaorientációs nap rendkívül eseménydús, sokszínű és emlékezetes élményt jelentett.

Két központi elemre épült a nap, egy kutyás és egy intézkedéstaktikai bemutatóra. A csoportok meglátogathatták a különböző helyszíneket, az állomások között pedig többféle feladattal is találkoztak

A programon részt vevő velencei gyermekek mindannyian továbbtanulás előtt állnak. Van, aki 7. osztályos, van, aki végzős, és vannak, akik már egy szakmát megszereztek, de szívesen tanulnának még. Az egyik 7. osztályos gyermeknek lehetősége nyílt a televíziónak nyilatkozni a pályaválasztási szándékáról, tanulmányi munkájáról, a szabadidő eltöltéséről és érdeklődési köréről is.

Fotók: Szőke Gábor