Varázslatos természet – A szociális intézményekben és lakásotthonokban élő fiatalok, ellátottak fotóit díjazták Szolnokon

„A szociális ellátórendszerben élők támogatása nemcsak fizikai, hanem lelki segítségnyújtás is. Az alkotás azért fontos, mert aki alkot, az hasznosnak érezheti magát, aki pedig hasznosnak érzi magát, az helytáll az életben és a közösségekben” – fogalmazott beszédében dr. Simon Attila István, az SZGYF főigazgatója a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség fotókiállításán és díjátadóján, amelyet szeptember 8-án a szolnoki megyeháza dísztermében tartottak.

DSC 0780 1 002

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége Varázslatos természet címmel hirdetett fotópályázatot az illetékességi területén működő szociális és gyermekvédelmi intézményekben élő gyermekek, fiatalok és ellátottak számára. A legjobban sikerült pályamunkák beküldőit díjazták ezen az eseményen. A rendezvény fővédnöke dr. Simon Attila István, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója volt. A pályázatot azzal a céllal hirdették meg, hogy a megye szociális intézményeiben, illetve lakásotthonaiban élők mobiltelefonjukkal örökítsék meg az idei nyár legszebb pillanatát. A felhívás sikeresnek bizonyult, ugyanis a megye minden szociális intézményéből és mind a huszonhárom lakásotthonából érkezett fotó a versenyre. Összesen száztizenöten ragadtak telefont és készítettek képet a nyár emlékezetes mozzanatairól. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen kétszázharminchét pályaművet kellett elbírálnia. A közönség segítségét is kérték a legjobban tetsző fotó kiválasztásában, így az első három helyezett mellett három közönségdíj, illetve számos különdíj is gazdára talált.

A megyeháza dísztermében rendezett díjátadó vendégeit Dr. Simon Attila István, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója, valamint Kiss Róza, a megyei kirendeltség igazgatója köszöntötte. Kiss Róza igazgató asszony a fővédnöki felkérést megköszönve dr. Simon Attila István főigazgató úr részére  emléklapot és a díjnyertes alkotásokból álló ajándékot adott át.
DSC 0708 1

Dr. Simon Attila István főigazgató köszöntőjében így fogalmazott: „Minden ilyen kezdeményezés azt példázza, hogy a szociális ellátórendszerben élők támogatása nemcsak fizikai, hanem lelki segítségnyújtás is. Ez azért fontos, mert aki alkot, az hasznosnak érezheti magát, aki pedig hasznosnak érzi magát, az helytáll az életben és a közösségekben”.

DSC 0620

„Büszkeséggel tölt el, hogy száztizenöt lelkes résztvevő, akik a megyei intézményeink lakói nagy odafigyeléssel és kutatva a legjobb lehetőségeket kapták lencsevégre azokat a fantasztikus pillanatokat, amelyekben most itt gyönyörködhetünk, hiszen a díjazottak által készített fotókból egy kiállítást is tudtunk rendezni. Az alkotások csodálatosak” – emelte ki Kiss Róza igazgató.

DSC 3322 2 002

Az elismeréseket dr. Berkó Attila megyei főispán, Kiss Róza, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója, dr. Simon Attila István, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója, valamint Galó Anita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal elnöki titkárságvezetője adta át.

mmmm

A díjazottak csoportképe

Az eseményen a megyében működő szociális és gyermekvédelmi intézményekben élő fiatalok és ellátottak műsorát láthatta a közönség. A díjátadó után a beérkezett pályamunkákból nyílt kiállítást tekinthették meg az esemény vendégei.

Szöveg és kép: SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége

Címlapkép: Nagy Balázs, szoljon.hu