Varázscsepp döntő 2023

A gyermekvédelmi ellátásban nevelkedő gyermekeknek és fiataloknak tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Varázscsepp Országos Tehetségkutató Verseny döntőjét a Cseppkő Gyermekotthoni Központ a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság támogatásával május 13-én, szombaton a Millenáris Parkban.

langzsolt

A vetélkedő öt különböző kategóriában ad lehetőséget arra, hogy a jelentkezők összemérhessék tudásukat és tehetségüket: ének, tánc, hangszer, vers és próza, valamint egyéb előadó-művészet, például rap, kisebb színdarabok.

A megjelenteket, a döntő fellépőit, a zsűrit, a felkészítő tanárokat és a gyermekeket kísérőket Herczeg Krisztián, a Cseppkő Gyermekotthoni Központ Budapest igazgatója, a rendezvény házigazdája üdvözölte elsőként. Herczeg Krisztián köszönetét fejezte ki a verseny támogatóinak, valamint a tehetségkutató verseny szervezésében és lebonyolításában résztvevő és részt vállaló valamennyi kollégának.

Az intézmény vezetője többek között elmondta, hogy az esemény a Varázscsepp Extra pályázattal bővült.

A továbbiakban Herczeg Krisztián felkérte Láng Zsoltot, a közép-magyarországi gazdaságfejlesztési zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztost, a rendezvény védnökét köszöntőbeszédének megtartására. Az elmúlt több mint tíz évben már országos hírűvé vált versenyen „megnézik, kiben mi lakozik, miben tehetséges, mivel tud örömet okozni másoknak”, mondta azesemény védnöke.

Láng Zsolt kormánybiztos köszönti a résztvevőket

Láng Zsolt a fellépőknek azt kívánta, hogy a tehetségük a mindennapokban is szerezzen örömöt számukra és a szabadidejükben is tudjanak foglalkozni azzal, ami érdekli őket.

Az eseményen jelen volt Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki beszédében megköszönte a gyermekvédelemben dolgozóknak azt, hogy „egész évben csepegtetik a varázscseppeket”, amelyektől „minden megváltozik, a kívánságok teljesülnek, minden rossz megszűnik”. A verseny előadásai pedig „gyógyítják a lelket, a szívet és erősítik a közösséget” – tette hozzá az államtitkár sok sikert kívánva a részvevőknek.

soltesz

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond

A döntőben azokat a fiatalokat láthattuk, hallhattuk az ország megyéiből, valamint határon túlról, akik sikerrel vették az előző két fordulót. A megmérettetés döntőjére mintegy 84 versenyző érkezett az ország számos pontjáról és a határon túlról is.

A tehetség önmagában még nem garancia a sikerre, az elismerést csak a szorgalommal és a gyakorlással lehet elérni. Időről időre vannak olyan versenyzők, akik a tehetségkutatónak köszönhetően indultak el az előadóművészi pályán és találtak rá önmagukra.

srac 2

A döntőben értékes ajándékokat nyerhettek a tehetséges fiatalok. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Varázscsepp tehetségkutatón résztvevő döntős versenyzők lehetőséget kapnak arra, hogy eltöltsenek egy hetet Zamárdiban. 

eloado 3

A produkciókat zsűri értékelte Csepregi Éva énekművész, Balogh József és Gutyán Attila tánctanár, Balassa János producer és Fehér Dániel mentalista személyében.

Zsuri

A zsűri

Az estébe nyúló fellépéseket követően a zsűri meghozta döntését. A zsűritagok szerves részeivé váltak a Varázscsepp Tehetségkutató Versenynek, hiszen évek óta visszatérőkként értékelik és bátorítják a színpadon álló fiatalokat, felajánlva további támogatásukat és segítségüket. A zsűritagként felkért Balassa János, Fehér Dániel és Balogh József egyöntetűen azt az álláspontot képviselik, hogy a színpadon valóságos csodáknak lehettek a nézők szem-és fültanúi. Az idei évben rendezvényünket megtisztelte további két új zsűritag, Csepregi Éva művésznő és Gutyán Attila személyében.

Varázscsepp 2023 Helyezettek

Ének – Gyermek korosztály

 1. Suki Rózsa
 2. Buri Lívia

Ének – Serdülő korosztály

 1. Horváth Ferenc
 2. Encs Dorina

Ének – Nagyok korosztálya

 1. Kállai Oszkár
 2. Nagy Afrodité Napsugár
 3. Bogdán Bernadett

Vers és próza – Nagyok korosztálya

 1. Csemer László
 2. Szilágyi Ágnes
 3. Félegyházi Bence

Vers és próza – Serdülő korosztály

 1. Rácz Milán Krisztofer
 2. Harkály Dzsesszika
 3. Glonczi Ibolya

Vers és próza – Gyermek korosztály

 1. Kanalas Gabriella
 2. Vadász Pamela
 3. Harkály Tifani

Egyéb

 1. Orosházi mazsorett
 2. Fészeklakók
 3. Bokréta Gyermekkórus

Tánc – Serdülő korosztály

 1. Gyermelyi Csigatészták
 2. Rébék Lili – Újlaky Bálint
 3. Danyi Viktor – Hevesi Szamanta

Tánc – Nagyok korosztálya

 1. Karaván hagyományőrző tánccsoport
 2. Dance & Girls
 3. Varázscipők

Tánc – Gyermek korosztály

 1. Mátéffyová Viktória
 2. Szívecskék
 3. Varázscipők

Hangszer – Nagyok korosztálya

 1. Szabolcsi Dobverők
 2. Zsák a Foltját

Hangszer – Serdülő korosztály

 1. Nichter Dominik Máté
 2. Nagy Mirtill Virág
 3. Balogh András

Varázscsepp extra díjazottjai:

– Jurkiewicz Dániel – Nemzetközi Teqball Versenyen elért kimagasló eredményéért

– Jurkiewicz Tamás – Nemzetközi Teqball Versenyen elért kimagasló eredményéért

– Szabó Fatima Tamara – Ki mit tud? versenyen elért arany fokozatért

– Diós Mariann – Kimagasló tanulmányi és sporteredményéért

– Kabai Máté – Kimagasló sportteljesítményéért

– Lakatos Bettina – Kimagasló sportteljesítményéért

Kategóriánként az első három helyezett díjazásban, a döntő minden résztvevője pedig elismerésben részesült. Az előző évekhez hasonlóan az idén helyezést elért gyermekek részt vehetnek a Varázscsepp táborban.

kozonseg 3

SZGYF Sajtó