Vallási áhítat a Rábaparti Integrált Szociális Intézményben

Intézményünkben mindenkinek igyekszünk lehetőséget biztosítani a hitélet gyakorlására. Az ökumenikus összejövetelek az utóbbi időszakban nem voltak rendszeresek, ezért a szociális és terápiás csoport munkatársainak koordinálásával indult el a vallási áhítat elnevezésű program, melyen vallási felekezettől függetlenül részt vehetnek az intézményben élő ellátottak.
Vallási áhitat

2024 májusában vette kezdetét a vallási áhítat elnevezésű program a Rábaparti Integrált Szociális Intézményben. Az első alkalommal megtartott rendezvényen zsúfolásig megtelt a foglalkoztató épület aulája, és a lakók kérésére a program a tervezettnél jóval hosszabban tartott.

Az első alkalom témája Szent Rita életének bemutatása és a Szentháromság volt. Emellett hat közös ének csendült fel, melyet lelkesen, nagy átéléssel énekeltek a jelenlévők.

Az összejövetelre az ellátottak nagy lelkesedéssel készültek, közösen forgattuk a Bibliát, vallási énekeket tanultunk, verseket szólaltattunk meg, imádkoztunk. A következőkben mindig az aktuális hónaphoz kapcsolódó szentek életútját mutatjuk be és beszéljük meg. Az összejövetel során lakóink szívesen osztják meg gondolataikat, érzéseiket, valamint előszeretettel elevenítik fel a hitélettel kapcsolatos gyerekkori emlékeiket, élményeiket.

A sikeres programnak a jövőben is helye lesz az intézmény életében, minden hónapban lehetőséget biztosítunk a lelki feltöltődésre mindazon lakóknak, akik ezt igénylik.

Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye

Szociális és terápiás csoport