Ünnep a gyermekvédelmi központban

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ életében hagyomány a közös karácsonyi ünnep. Ez a legfontosabb esemény az évben. Idén még nagyobb örömmel vártuk a karácsony közös ünnepét, mint a korábbi években, hiszen 2020-ban a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé számunkra. Hagyományunk szerint karácsonyi műsorral készültünk, már szeptember végétől izgatottan tanulták a gyerekek a verseket és dalokat a nevelők és gyermekfelügyelő kollégák segítségével.

A gyerekek átveszik az ajándékaikat

Örömmel töltött el bennünket, hogy a 2021. augusztus 1-jén megnyitott speciális gyermekotthonunkból is több gyermek vállalt szerepet. Repelik Anikó intézményvezető asszony köszöntő szavai nyitották meg az ünnepséget. A műsort Intézményünk híres táncegyüttese a Varázscipők nyitotta és zárta. A táncegyüttes sikereket ért a Varázscsepp Országos Tehetségkutató versenyeken, és az Abigél Országos Minősítő versenyein is. Idén is elvarázsoltak bennünket a Varga Gyula tánckoreográfus által betanított mozdulataikkal. A táncok között a gyermekek előadásában láthattuk a Kisjézus megszületésének történetét, együtt izgulhattunk a Kis gyufaárus lányért, valamint jókat derülhettünk a 2021 évi eseményekből, történésekből kiválogatott fényképekből összeállított diavetítésen. Műsorunk érzelmi töltöttségét fokozta, hogy a dolgozóinkból álló énekkarunk gyönyörű karácsonyi dalokkal színesítette az előadást, valamint együtt énekelték a gyerekekkel közösen a Neoton Familiától „Ha elmúlik karácsony” című dalt.

Az ünnepséget követően minden gyermek és fiatal felnőtt a saját lakóegységében az ott dolgozó felnőttekkel együtt ünnepelte a karácsonyt. Mire visszaértek, már a karácsonyfa alatt várta őket az Agrárminisztérium dolgozóinak névre szóló ajándéka. A gyerekek nagy lelkesedéssel bontották ki az ajándékaikat.

Karácsonyfa alatta az ajándékok

Meghívott vendégeink örömmel fogadták el idén is a meghívásunkat, ahogyan eddig is, most is ajándékokkal érkeztek, melyeket nagyon köszönünk.


SZGYF- Szabolcs- Szatmár-Bereg megyei Kirendeltség