Újra operettgála Nagymágocson

A Gesztenyeliget Integrált Szociális Intézmény Csongrád-Csanád Vármegye Kastélyotthon Nagymágocs intézménye július 29-én, szombaton operettgálára várta az érdeklődőket.

A Gesztenyeliget Integrált Szociális Intézmény Csongrád-Csanád Vármegye Kastélyotthon Nagymágocs intézménye július 29-én, szombaton operettgálára várta az érdeklődőket.

A nyilvános rendezvényt immár negyedik alkalommal rendezték meg az ellátottak számára. Az itt élők ugyanis nehezen jutnak el színházba, elsősorban a nagy távolságok miatt, pedig a legtöbben szeretik az operettet. Ha ők nem jutnak el az előadásra, az előadás keresse fel őket – így került sor a ma már hagyományosnak mondható operettgálára.

Bár a program középpontjában az operett állt, nem csupán előadás, hanem kiállítás is színesítette az eseményt: Kisné Varju Ildikó és Máté Ferencné kézműves munkáit tekinthették meg a látogatók.

Így került sor a ma már hagyományosnak mondható operettgálára

Az intézményegységnek helyet adó kastélyépület régi fényét szerették volna megidézni a szervezők, ebben segítségükre volt Kádár Ferkó Fotószínháza, amely a múltba repítette vissza az érdeklődőket nosztalgiafényképek készítésével. A kastély parkjában ifj. Nacsa Károly hintójával idézhették fel a régmúltat az ellátottak és a vendégek, de Csikós Sándor Hupmobile oldtimer autója is nagyon sok érdeklődőt vonzott, a Hudák Család Kéziszövő és Varró Műhelye jóvoltából pedig megcsodálhattak magyar polgári és nemesi díszruhákat is.

A Monarchia Operett szólistáinak látványos műsora zárta az estet

Az estet Szulák Andrea Máté Péter-díjas énekesnő, színésznő előadása és a Monarchia Operett szólistáinak látványos műsora zárta. A nézők együtt énekelték a művészekkel az örökzöld dalokat és a híres operettslágereket.

Csongrád-Csanád Vármegyei Kirendeltség