Újra hasznosult a tojástartó és a palack

A Föld Napja alkalmából második alkalommal hirdetett pályázatot a segesdi Gondviselés Integrált Szociális Intézmény. A helyi szolgáltató központ társintézményeket, illetve az úgynevezett „támogatott lakhatásban” élő lakókat mozgósította a pályázatra, melynek témája ezúttal az újrahasznosítás volt.

A pályázaton 14 személy egyénileg indult, ketten párosan küldték be alkotásukat, 14 mű pedig csapatmunka eredményeként született

A pályázaton 14 személy egyénileg indult, ketten párosan küldték be alkotásukat, 14 mű pedig csapatmunka eredményeként született. A felhívás arra inspirálta a szociális ellátórendszerben élő, vállalkozó szellemű lakókat, hogy olyan anyagokból, eszközökből készítsenek különféle alkotásokat, amelyek mások számára már értéktelenek, ám kellő kreativitással életre kelthetők. Az elmúlt hetekben PET-palackokból, műanyag kupakokból, kulcsokból, konzerves dobozokból, tojástartókból, üvegekből, papírhulladékokból, bontott fonalból s ki tudja még mi mindenből bámulatos használati és dísztárgyak készültek, melyek a szolgáltató központban tekinthetők meg.

Czimbalekné Tigyi Andrea gyógypedagógus, a segesdi Támogatott Lakhatás szakmai vezetője a helyi ellátottakon kívül megszólította a Zala Vármegyei Szivárvány, illetve a kéthelyi Remény Integrált Szociális Intézmény lakóit is, s örül, hogy ilyen sokan mozdultak a felhívásra – bebizonyítva azt, hogy a haszontalannak tűnő, sokak által kidobásra ítélt tárgyak hasznosulhatnak, de nem utolsó szempont az sem, hogy az alkotómunka hatékony terápiás eszköz az ellátottak mindennapjaiban.

 PET-palackokból, műanyag kupakokból, kulcsokból, konzerves dobozokból, tojástartókból, üvegekből, papírhulladékokból, bontott fonalból s ki tudja még mi mindenből bámulatos használati és dísztárgyak készültek,

A pályázat eredményhirdetése és a díjkiosztó a tervek szerint június közepén lesz.

Somogy Vármegyei Kirendeltség