Új játékokat és játszóteret kaptak a gyerekek

A Sztehlo Gábor Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Budapest Rege Különleges Gyermekotthon Budapest telephelyén, a Széchenyi-hegy tetején lévő felújított villaépületben 27 kisgyermek éli mindennapjait. A különleges gyermekotthon adottságai kiválóak, az épületet hatalmas zöld kert és udvar veszi körül, biztosítva az itt nevelkedő gyermekek számára az egészséges környezetet.

színes faelemekkel díszített játszóvár

A kerti játékok idővel azonban elhasználódtak, felújításra szorultak, napirendre került a játszótér felújítása. A TIKA-Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség Budapesti Programkoordinációs Iroda nagylelkű, egyben hasznos adománnyal szerzett örömöt gyermekeknek, amelyet az ügynökség munkatársainak körültekintő igényfelmérése előzött meg.

Gyermekotthonunk egy új, színes faelemekkel díszített játszóvárral, egyensúlyozó híddal, csúszdával, pici mászófallal, egy nagyméretű kültéri trambulinnal, valamint számos új futóbiciklivel gazdagodott.

trambulin

Az adományokat családias légkörben adták át 2023. augusztus 18-án. Az eseményen jelen volt Cséplőné Gönczi Veronika (SZGYF főigazgató), Elif Türkislamoglu és munkatársai (TIKA), valamint Utasiné Varga Zita (Sztehlo Gábor Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Budapest intézményvezető).

Megtiszteltetés és öröm volt számunkra megismerni a TIKA Budapest elkötelezett munkatársait, reméljük, hogy egy hosszú távú együttműködés veszi kezdetét.

Hálásan köszönjük az adományt!

Pest Vármegyei Kirendeltség