Ünnepi videókat díjaztak Szolnokon

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltsége Advent fényei címmel hirdetett videópályázatot a szociális és gyermekvédelmi intézményekben élő gyermekek, fiatalok és ellátottak számára. A legjobban sikerült pályamunkák beküldőit kedden délután a vármegyeháza dísztermében díjazták.

A vármegyeháza dísztermében várakozó vendégek.

A videópályázat célja elsősorban az volt, hogy Jász-Nagykun-Szolnok vármegye szociális intézményeiben, illetve lakásotthonaiban élő alkotócsoportok megörökítsék az adventi készülődés legemlékezetesebb pillanatait. A felhívás sikeresnek bizonyult, ugyanis a kirendeltség intézményeiből összesen 29 videó érkezett a versenyre. A zsűri értékelése alapján az első három helyezett mellett számos különdíj is gazdára talált.

A vármegyeháza dísztermében várakozó vendégek

A vármegyeháza dísztermében rendezett díjátadón a vendégeket Cséplőné Gönczi Veronika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szakmai főigazgató-helyettese, Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke, valamint Kiss Róza, a vármegyei kirendeltség igazgatója köszöntötte.

Szolnok60

Cséplőné Gönczi Veronika, az SZGYF szakmai főigazgató-helyettese beszédet mond

„Önöknek, nektek, mindannyiunknak megvan a maga feladata, mindenki nélkülözhetetlen, a lakásotthonokban, intézményekben, irodákban, a közösségünk minden egyes szerepében. Ezekben a videókban sok-sok közösség hasznos és értékes tagjait látom. Higgyék el, a közösség, a közösséghez tartozás eddig is lényeges volt, de a mai világunkban különösen fontos” – emelte ki beszédében Cséplőné Gönczi Veronika szakmai főigazgató-helyettes asszony.

A legjobban sikerült pályamunkák beküldőit kedden délután a vármegyeháza dísztermében díjazták.

A legjobban sikerült pályamunkák beküldőit kedden délután a vármegyeháza dísztermében díjazták

„A kisfilmek az advent hangulatát hozzák vissza a vármegyeházára. Melengető érzés várakozni az ünnepre, a megváltóra, várakozni arra, hogy a családi otthon melege átjárja a szívünket, a lelkünket” – mondta beszédében Hubai Imre, a közgyűlés elnöke.

Kiss Róza kirendeltségigazgató megnyitójában elmondta: ők maguk törekednek arra, hogy újabb és újabb ünnepnapokkal tegyék érdekesebbé, boldogabbá az ellátottak életét. „E pályázatot második alkalommal írtuk ki, hogy segítsük a szeretet ünnepére való ráhangolódást. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a kiírásra huszonkilenc pályamű érkezett be, megmutatva számunkra az advent csodálatos pillanatait” – emelte ki beszédében.

A legjobban sikerült pályamunkák beküldőit kedden délután a vármegyeháza dísztermében díjazták.

A büszke díjazottak

A díjazottak ajándékcsomagjai a vármegye intézményeiben élő ellátottak által, a fejlesztő foglalkoztatás keretében készültek.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség