Tóparti Tó-party – Horgászverseny Dunakeszin

A dunakeszi kavicsbányató parkolójában lassan elindul az élet, gyülekeznek a versenyzők. Sajnos sokan nem tudnak az eseményen részt venni, de így is összejött öt lelkes csapat, felnőttek és gyermekek, akiket csábított a tópart és egy szép nap lehetősége. Eligazítás és sorsolás. Mindenki elfoglalja a helyét. A közel negyven eltökélt résztvevő mindent elkövet azért, hogy minél több halat tereljen a szákba, vagy minél finomabb étekkel kedveskedjen a jelenlévőknek. Nagy a tét, a díjak szépek, a támogatóknak köszönhetően sok a nyeremény.

 

Egy kifogott hal

Fentieket olvasva, az ember könnyen ráismer egy szokványos horgászversenyre, bár ha tudja azt, hogy a jelenlévők valamennyien a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyermekek, vagy ott dolgozó szakemberek, akkor lehet, hogy ez a verseny nem is olyan átlagos.

Harmadik alkalommal volt szerencsénk megrendezni a Tóparti Tó-party elnevezésű horgászversenyt a Dunakeszin lévő kavicsbányatónál. Szenzációs élmény volt megélni, ahogy a gyenge haljárás ellenére felnőttek és gyermekek nem eresztették el egymást, nem hagyták egymást csüggedni, bíztak és próbálkoztak egészen a verseny végét jelentő dudaszóig.

Valamennyien nyertek egy csodaszép és jókedvű, közösen eltöltött napot. A nagylelkű támogatók (DOVIT Horgász Csalik, Magyar Országos Horgász Szövetség, Dunamenti Sporthorgász Egyesület) egy 2022. évi horgászszezont alapoztak meg a felajánlott csalikkal, horgászeszközökkel és horgászati lehetőséggel. A támogatók továbbá lehetővé tették, hogy a következő évtől a Bokréta Lakásotthoni és Gyermekotthoni Központtal együtt, kettő gyermekotthoni központban működhet majd a Bolyai Gyermekotthoni Központ Halak, vizek, nádasok… programja.

A jó hangulatú napról készült videó itt érhető el


SZGYF-Pest Megyei Kirendeltség