Több mint 100 pályamunkából rendeztek kiállítást az otthonban

A Korona Integrált Szociális Intézmény Komárom-Esztergom Vármegye intézményt a Boldog Ceferino Intézet munkatársai keresték meg egy különleges lehetőséggel. A fejlesztő foglalkoztatás keretein belül különféle, az intézet arculatához illeszkedő kézműves termékek készítésére invitálták a foglalkoztatottakat és a lakókat.

Kreatívkodás

Az elmúlt három hétben a lakók több mint felének aktív részvételével zajlott a programsorozat, melynek első lépésében, a tervezésben nemcsak a fejlesztő foglalkoztatásban közreműködők, de az érdeklődők is részt vehettek. A lakókkal egy háromnapos kreatív workshopban ismertette meg Huszti Melinda terápiás munkatárs, egyben textilművész a Boldog Ceferino Intézet szellemiségét, valamint Ceferino, a cigányok patrónusának személyét és történetét.

A workshop keretében a lakók az intézet logója és egy kiválasztott festmény inspirációja alapján egy házon belüli rajzversenyen vettek részt, és a több mint 100 pályamunkából kiállítást rendeztek az otthonban.A rajzverseny első három helyezettje és egy különdíjasa az Ico Zrt. által felajánlott értékes rajzeszköz adománycsomagból összeállított nyereménnyel gazdagodott.

A kiállításmegnyitót ének- és táncelőadás színesítette. A rajzverseny első három helyezettje és egy különdíjasa az Ico Zrt. által felajánlott értékes rajzeszköz-adománycsomagból összeállított nyereménnyel gazdagodott.

A következő hónapok során a program folytatódik, hiszen az elkészült rajzok, montázsok, kollázsok alapján kezdődik a kézműves termékek elkészítése.

 A program az elkövetkező hónapokban is folytatódik, hiszen az elkészült rajzok, montázsok, kollázsok alapján kezdődik a kézműves termékek elkészítése.

Komárom-Esztergom Vármegyei Kirendeltség