Tizenkét tonna búzaliszt-adomány a Szécsény Mill Kft-től

Az elmúlt napokban 12 tonna búzaliszt-adomány érkezett intézményeink számára a Nógrád megyei Szécsény Mill Kft-től, amit ők is szállítottak ki több kirendeltségünk raktáraiba. Verebes József ügyvezetővel beszélgettünk, miután Czibik Norbert főigazgató-helyettes úr személyesen köszönte meg az adományokat.

Meglepetést és egyben nagy örömöt okozott a felajánlásuk. Rendszeres vagy alkalomszerű volt ez az adományozási akció?

Nem, nem alkalmi jellegű, mert cégünk már tíz év óta folyamatosan végzi ezt a szűkebb környezetünkben, ami Nógrád megye, de távolabb is az ország egész területén. A megye kórházait mi látjuk el liszttel, és ezt csak kiegészíti, hogy ha hallunk valamilyen hiányról, akkor vagy alapanyaggal, vagy kisebb-nagyobb összegekkel támogatjuk az egészségügyi, szociális intézményeket vagy akár önkormányzatokat is. A régióban nagyon figyelünk egymásra.

Úgy hallottam, nemcsak krízis idején.

Igen, „békeidőben”, amikor nagyobb települési rendezvények is vannak, akkor a helybelieket akár egy főzőverseny, ünnepség alkalmából is támogatni szoktuk.

 

A járvány persze egy ritka és nagyon sajátos helyzet.

Valóban. Valamennyien emlékszünk, hogy az első napokban megindult a pánikfelvásárlás lisztből is, azonnal hiány lett, amit mi azzal hidaltunk át, hogy a nógrádi falvaknak azonnal biztosítottuk a szükséges lisztet, mivel stratégiai üzem is vagyunk, ez természetes kötelességünk. Kétszáz boltot láttunk el egy hónap alatt.

És közben mi lett a meglévő piacaikkal, akik szintén várták az árut?

Természetesen őket folyamatosan ki tudtuk szolgálni. Tudni kell, hogy a malmunk alkalmazottai huszonhárman vannak, de nagyon sok vállalkozó partnerünk van, valamint és külső cégek, akik bedolgoznak, velük együtt mintegy ötvenen vagyunk.

Úgy emlékszem, korábban nem voltak kapcsolatban az SZGYF-fel. Honnan jött az impulzus?

Ennek kifejezetten személyes háttere van: Fülöpné Gálik Erika, a nógrádi kirendeltség-vezető arról  a környékről származik, ahol én születtem – Érsekvadkerten –, régóta ismerem őt, és a balassagyarmati gyermekotthonban, amely főigazgatósági fenntartású, több barátom, ismerősöm dolgozik, velük beszélgetve, találkozva hallottam, hogy vannak ellátási nehézségek a járvány miatt, majd egy-két telefont követően már vihettük is a lisztet. Gyorsan ment.

Azután ebből lett az országossá szélesedett akció…

Igen, de a helyieken kívül nem volt kapcsolatom más SZGYF-es intézménnyel, így a kirendeltségvezető asszony segített a főigazgatóság megkeresésében és a felajánlás megtételében, aztán a Társadalmi Kapcsolatok Osztálya mindent szépen leegyeztetett, megszervezte a kiszállítást, amit nagy örömmel teljesítettünk.

Már kaptunk is jó pár köszönő levelet a fotókkal, megérkeztek a liszttel teli raklapok.

Engem úgy neveltek, hogy az ember ahol tud, segítsen, a bajban pedig különösképpen. Örülök, ha erről mások is tudnak, de nem a hírverésért tesszük, hanem belső motivációból. Mert jót tenni jó, és szívesen folytatjuk, ha szükség lesz rá.

SZGYF Főigazgatói Iroda