Titkos Mikulás a Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény Napraforgó Otthonában

Ajándékokat vitt a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat Titkos Mikulása a Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény lakóinak.

TitkosMIkolas03

Az iskolákban november végéig várták a felajánlásokat, amelyeket az intézmény fogyatékossággal élőket ellátó Napraforgó Otthonának ellátottjai számára juttattak el a lelkes adományozók. A lakók egyebek mellett ügyességfejlesztő játékokat és plüssöket is kaptak.

A pózvai intézménybe dalokkal csalogatták a Mikulást, ahol a szociális munkások jelenleg 465 emberrel foglalkoznak. A bentlakók az ajándékokat és a fiatal látogatókat egyaránt örömmel fogadták. „Nagyon-nagyon örülünk annak, hogy minden évben meglátogat minket a Mikulás. Nemcsak a Napraforgó Otthont, hanem az időseket és a pszichoszociális fogyatékossággal élőket ellátó otthonainkat is támogatják egyéb partnereink.

Idén a Titkos Mikulástól nagyon sok képességfejlesztő játékot, plüssállatot és puzzle-t kaptunk. Külön öröm volt a lakóink számára, hogy reggel hóesésre ébredtek” – mondta Keszei Erika intézményvezető.A jótékonysági programot a zalaegerszegi diákönkormányzat közel egy évtizeddel ezelőtt indította útjára. Miklós napján – a hagyomány szerint – minden évben meglepetéssel készülnek.„Nagyon szeretünk ide jönni, minden évben egy megható műsorral, valamint karácsonyi dallamokkal várnak minket és a Mikulást. Jelenleg 19 iskola működik Zalaegerszegen, ezekbe az iskolákba szoktuk kitenni a gyűjtődobozokat. Ide hozzák minden évben a diákok a játékaikat, a régi társasokat, jó állapotú ruhákat.” – ismertette Tasnádi Fanni, a város diákpolgármestere.

20231206 150955

A Gondoskodás Integrált Szociális Intézményben az adventi időszakban rendszerint különleges programokkal színesítik a lakók napjait. Karácsonykor szintén közösen ünnepelnek. Az idei közös, intézményi szintű összejövetelt december 20-án délután tartják.

Zala Vármegyei Kirendeltség