TeSzedd! a Városmajorban is

A Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok első alkalommal csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért kezdeményezéshez, amely ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei október hónapban, egy teljes héten át.

 

Kiss Róza

 

Önkénteseink október 23-án, szombaton vettek részt ebben, helyszínül a Városmajort választották. A lelkes csapat huszonnyolc ellátottból és tizennégy dolgozóból állt, és rengeteg szemetet sikerült a helyükre, azaz a zsákjaikba gyűjteniük. A szemétszedéshez szükséges eszközöket (kesztyűk, zsákok, kötözők) az Innovációs és Technológiai Minisztérium bocsátotta rendelkezésükre, és a zsákok elszállításáról is ők gondoskodtak.

A jó levegőn és jó hangulatban végzett munka végeztével az egyik telephelyen bográcsban főtt ebéddel várták a dolgos szemétszedőket, és ezzel zárták a közösen eltöltött napot. Állítják, bár első alkalommal vettek részt a TeSzedd!-programon, de biztosan nem utoljára. Ha nem is ezen a helyszínen, de a jövő évben ismét akcióba lendülnek.

SZGYF-Pest Megyei Kirendeltség