Test- és lélekmozgató sportnap Karcagon

A Magyar Sport napja alkalmából a Karcagi Sámándob Kulturális Parkban különleges sportnapot szerveztek a Tiszaág Integrált Szociális Intézmény Gólyafészek Otthon dolgozói. Céljuk az volt, hogy mindenki részesüljön a sport nyújtotta örömökből, még azok is, akik mozgásukban akadályozva vannak.

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a rendezvényhez többen is csatlakoztak

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a rendezvényhez csatlakoztak testnevelő tanárok, edzők, focisták, karcagi hobbifutók, a Karcagi Református Általános Iskola 3. osztályos tanulói és a Karcagi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthon fiataljai is. Vendégeinket Árvai Jánosné, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség Szervezetirányítási Osztály osztályvezetője köszöntötte.

A megjelent verseny- és hobbisportolók segítségével a lakóink számára az akadályok áthidalhatóvá váltak, némi segítséggel átélhették a futás élményét. Így jött létre hagyományteremtő kerekesszékes futóversenyünk ötlete, amivel a rendezvény kezdetét vette. Ezt egy látványos kerékpáros bemutató követte, majd kismotorral, futóbiciklivel, kerékpárral és kerekesszékkel versenyezhettek a résztvevők, ügyességi feladatokat megoldva. A sporteszközök bemutatóján mindenki kipróbálhatta a különféle eszközöket. A meghívott vendégek és gyerekek együtt fociztak és tornáztak az ellátottjainkkal.

Ez a rendezvény nem csupán a sportolásról szólt, hanem az összetartozás, az elfogadás és a közös élmények megéléséről is. Minden résztvevő, legyen gyermek, pedagógus vagy hobbisportoló, hozzájárult ahhoz, hogy felejthetetlen élményt szerezzenek a Gólyafészek Otthon lakóinak.


SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség
Fotó: Tiszaág Integrált Szociális Intézmény Gólyafészek Otthon