Teqball Kupa Bakonyoszlopon

A gyermekotthonok sportéletének fellendítése érdekében a Gattyán Alapítvány munkatársai, valamint profi teqballjátékosok rendezték meg a gyermekotthonok nyugati régiós teqballversenyét szeptember elején a bakonyoszlopi Eszterházy György Gyermekotthonban.

 

A konferencián köszönti a résztvevőket Tata polgármestere

A Gattyán Alapítvány az elmúlt években országszerte hetven teqballasztalt és kiegészítő sporteszközökből álló sportcsomagot adományozott. A Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ három asztalt és a játékhoz szükséges felszerelést kapott, azonban ebben nem merült ki a támogatás. Az alapítvány a múlt évben indított programsorozata az idei évben is folytatódott azzal a céllal, hogy sportolásra ösztönözzék az otthonokban nevelkedőket.

A kupaverseny lebonyolítását és szervezését is az alapítvány munkatársai, valamint profi teqballjátékosok vállalták magukra Imreh Balázs vezetésével. Nagyon színes programmal készültek. A kupamérkőzésre nevelőik kíséretében érkeztek a növendékek Sopronból, Kaposvárról, Pápáról, Pápa-Borsosgyőrről, Zircről, Lókútról, Bakonynánáról, Bakonyszentkirályról, Bakonyoszlopról. A versenyre hatvanan regisztráltak, és megközelítőleg ugyanennyien foglaltak helyet a nézők között is. Minden gyermek és kísérő kapott ajándékcsomagot, amely elemózsiát tartalmazott.

Horváthné Szabó Andrea kezdőrúgása

A verseny megkezdése előtt köszöntőt mondott Horváthné Szabó Andrea, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének Igazgatója. Kezdőrúgásával pedig elindult a verseny. A legeredményesebb versenyzők természetesen egy-egy kupával lettek gazdagabbak, de minden résztvevő kapott egy emléklapot.

Az egyik nyertes páros átveszi a kupát

Az első helyezést a Kaposvárról érkező az Orsós Tamás – Bogdán Richard-páros szerezte meg. A Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ négy neveltje is dobogós lett, ugyanis a Buella Benjamin – Ürögi Balázs-páros megszerezte az előkelő második helyezést, az Orsós Krisztián – Horváth Krisztián-páros pedig harmadik helyezést ért el.

A napot egy izgalmas tombolasorsolás zárta. A rendezvényen természetesen a mozgáson volt a hangsúly és azon, hogy a sport révén sikerélményeket szerezzenek a gyerekek. De az sem elhanyagolható tény, hogy a teqball a sportolás és a szórakozás mellett a közösségépítésre is remek lehetőséget teremt.


VMGYK

SZGYF-Veszprém Megyei Kirendeltség