Teqball-asztal és digitális tanterem a Cseppkő Gyermekotthonban

A Cseppkő Gyermokotthon eszköztára egy teqball asztallal, valamint digitális táblával, tabletekkel és 3D-s nyomtatóval felszerelt tanteremmel bővült május 20-án.  Összefogásnak és a felajánlásoknak köszönhetően a jövőben ezekkel az eszközökkel fejleszthetik a tudásukat és kapcsolódhatnak ki a Cseppkő Gyermokotthon lakói.

varga1

Varga Mihály pénzügyminiszter, aki egyben a II. és III. kerület országgyűlési képviselője is, az ünnepélyes átadón elmondta: a gyermekotthon egy példaértékű összefogás révén jutott hozzá a több millió forint értékű teqball-asztalhoz, a támogatásért köszönetet mondott a Magyar Teqball Szövetségnek is.

A világhírű sakkozó  Polgár Judittal a gyermekek digitális sakktáblán sakkozhattak. Polgár Judit arról beszélt, hogy a digitális tantermek exponenciálisan megsokszorozzák a digitális tanulási lehetőségeket, amelyek a gyermekeket érdeklődve tartják benn a tanteremben, és így kíváncsiságukat táplálva tudnak tanulni. Hozzátette: azt tervezik, hogy a gyermekotthonokba is bekerül a képességfejlesztő sakk, a Polgár Judit-módszer; az óvodásoknak a Sakk Játszótér, az iskolásoknak a Sakkpalota Program keretében.

Varga Kevin az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó válogatott keretének tagja elmondta, hogy a Debrecennél és a válogatottnál is már régóta használják már a teqballt, és nagyon szereti.

varga2

SZGYF Pest Megyei Kirendeltség