„Tehetnek bármit a testemmel, a lelkemig soha nem érnek el”.

A Nem Adom Fel Alapítvány meghívására március 13-án, hétfőn a Papp László Sportarénában adott elő diákok számára Nick Vujicic világhírű motivációs tréner. Az interaktív beszélgetésen az önmegvalósítás és felelősségvállalás mellett az iskolai zaklatás és kiközösítés lélektanára és megelőzésére is kitért az előadó, aki élettörténetéről is mesélt a diákoknak.

Nick Vujicic előadás közben Budapesten

A szerb származású ausztrál előadó születésekor derült ki, hogy az úgynevezett tetra-amelia szindrómában szenved, vagyis karok és lábak nélkül jött világra, bal lába helyén csupán két ujja van. Sok gyakorlással és akaraterővel megtanult írni, gépelni, számítógépet használni, fésülködni, fogat mosni és borotválkozni. 17 éves korában kezdett prédikációkat és előadásokat tartani iskolákban és egyházi rendezvényeken. Nick azóta megházasodott, jelenleg Texasban él feleségével és négy gyermekével, de idén terveik szerint tovább bővülhet a család.

Budapesti előadásán elmondta, hogy nagyon szereti hazánkat és a magyar embereket. Tervei szerint a következő tíz esztendőben minden évben hazánkba látogat, s egy alkalommal a családját is szeretné elhozni Magyarországra.

Megtelt a Papp László Sportaréna

Az önismereti tréning sokáig tartó útravalót adott a gyerekeknek, hiszen az eseményen Nick valóságos belső utazáson vezette át a résztvevőket. A nevelők lelkiismeretes munkájának köszönhetően a gyermekeknek nem egyedül kellett feldolgozniuk az előadást, az előadást követően kisebb csoportos beszélgetéseken vehettek részt, amelynek köszönhetően könnyebben értelmezhették a hallottakat, és önmagukat is jobban megismerhették.

A népes közönség

Köszönjük Nick Vujicicnek és a Nem Adom Fel Alapítványnak ezt a csodálatos élményt!

SZGYF Sajtó