Tavaszi Hadjárat 2023

A Károlyi István Gyermekközpont 2023. április 20-án rendezte meg az „1848-49 Emlékezete Fóti Gyermek Tavaszi Hadjárat” elnevezésű rendezvényét, amelyen az idei évben 18 csapat vett részt. A csapatoknak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témájában kellett különböző rejtvényes és ügyességi feladatokat megoldani. Külön örömünkre szolgált, hogy mind a környékbeli oktatási intézményekből, mind az ország távolabbi területein található gyermekvédelmi intézményekből jelentkeztek csapatok a megmérettetésre.

A rendezvényt Páger Pál Attila igazgató nyitotta meg

A rendezvényt Páger Pál Attila igazgató nyitotta meg, az eseményen tiszteletét tette gróf Károlyi László és felesége, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság képviseletében jelen volt Sidlovics Ferenc a Gyermekvédelmi Intézményirányítási Főosztály főosztályvezetője, valamint Zádorlaki Emília a Gyermekvédelmi és Szakszolgálati Koordinációs Osztály osztályvezetője.

A csapatok két útvonalon haladva összesen 9 állomáson mérhették össze tudásukat, ügyességüket. Az eseményen jelen voltak a Hadtörténeti Múzeum munkatársai is, akik két állomást is biztosítottak.  A feladatok teljesítése után ebéddel vendégeltük meg a résztvevőket, majd az eredményhirdetés következett. A hadjáratot a Nagykanizsai Javítóintézet bátor huszár csapata nyerte meg, a Fáy András Általános Iskola szerezte meg a második helyet, és a Cseppkő Gyermekotthoni Központ növendékei bronzérmesek lettek. Azonban egyik csapat sem távozott üres kézzel, minden részt vevő emléklapot és kis ajándékcsomagot kapott. A díjakat és ajándékokat Sidlovics Ferenc és Páger Pál Attila nyújtotta át a csapatoknak.

egyik csapat sem távozott üres kézzel

A nyertes csapat birtokába került egy vándorkupa, amelynek a következő hadjáratig büszke tulajdonosa lehet.

Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek, és bízunk benne, hogy jövőre ismét összemérhetjük tudásunkat ezzel is emléket állítva nemzetünk nagyjainak és bátor huszárainak, akik harcoltak a magyar nép szabadságáért.

Károlyi István Gyermekközpont