Támogatott életvitel, családias környezet fogyatékossággal élők számára

Új otthonokba költözhetett a Heves vármegyei Aranyhíd Integrált Szociális Intézmény 60 ellátottja Maklár és Nagytálya településen. Az EFOP-2.2.2-17-2017-00014 azonosítószámú „TÁMOGAT-LAK Férőhelykiváltás Andornaktályán” elnevezésű projekt zárórendezvényét 2023. augusztus 29-én tartották az intézmény szolgáltató központjában.

Az ünnepség a lakók műsorával, a Terrakotta zenekar fellépésével kezdődött.

Az ünnepség a lakók műsorával, a Terrakotta zenekar fellépésével kezdődött. A megjelenteket Ignácz Balázs, Heves vármegyei főispán üdvözölte, méltatva a szociális ágazat dolgozóinak áldozatos tevékenységét. Sinka Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves vármegyei igazgatója köszönetet mondott a projekt megvalósítását segítő szakembereknek, az intézmény munkatársainak.

Tatai Edina intézményvezető a program szakmai elemeit, Bánhegyiné Bollók Judit telephelyvezető a szolgáltatás eredményeit, sikereit mutatta be.

A megjelenteket Ignácz Balázs, Heves vármegyei főispán üdvözölte

Az intézmény öt helyszínen biztosít támogatott lakhatást enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékossággal élő személyek részére. A lakóházakban gondoskodnak a biztonságos környezet és az önálló vagy részben önálló életvitelhez szükséges feltételek megteremtéséről, a szükségleteknek megfelelő felügyeletről, a személyi és tárgyi feltételekről.

Andornaktalya

Az andornaktályai Tiszafa Otthon felszabaduló részein szolgáltató központ is működik. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 587 millió forintból, európai uniós támogatás segítségével.

SZGYF Heves Vármegyei Kirendeltség