Táltos Diákok Tanulmányi Verseny

Április 30-án második alkalommal rendezte meg a Táltos Diákok Tanulmányi Versenyt a Sztehlo Gábor Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Budapest.  A helyszínt az idei évben is az exkluzív Barabás Villa biztosította.

prilis 30-án második alkalommal rendezte meg a Táltos Diákok Tanulmányi Versenyt a Sztehlo Gábor Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Budapest.

A versenyen a házigazdákkal együtt nyolc csapat vett részt, alakulatonként négy gyermekkel és egy felnőtt kísérővel. A vetélkedőt Utasiné Varga Zita intézményvezető asszony nyitotta meg, bemutatva az ítészek tagjait: a zsűri elnökeként Fekete-Buzás Esztert az SZGYF Pest Vármegyei Kirendeltség Szervezetirányítási Osztály II. osztályvezetőjét, tagjaiként Lőrincz Nikolettet, a Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola Budapest igazgatóját és Bíró Endrét a Gyermekvédelmi Központ Pest Vármegye igazgatóját nevezte meg. A műsorvezető szerepében Jaskó Bálint színművészt láthatták és hallhatták a résztvevők.

A tudásalapú megmérettetésen több érdekes és komoly versenyszám volt, amelyek azt a célt szolgálták, hogy a versenyzők minél részletesebben és kreatívabban számoljanak felkészültségükről. Az első versenyszám a Tudáspróba volt, amelyben a résztvevők a lexikális tudásukat mérethették meg. Az ezt követő feladatban egy Power Point prezentáció profi elkészítése volt a cél megadott témák alapján. Ebben a versenyszámban a legnehezebb próba talán az volt, hogy közel száz ember előtt kellett bemutatnia a gyermekeknek az elkészített informatív és színes prezentációkat. A délelőtti versenyszámok után a jól megérdemelt ebéd sem maradhatott el, a rendezők ismét kitettek magukért, hihetetlenül finom hidegtálakkal, sültekkel és jégkrémmel kínálták a versenyzőket.

 Közel száz ember előtt kellett bemutatnia a gyermekeknek az elkészített informatív és színes prezentációkat.

Az ebédszünet után a nap második etapja kezdődött el, amely a Vita és a Robotika versenyszámokat tartalmazta. A szervezők egyöntetű véleménye alapján a Vita feladat volt a legizgalmasabb megmérettetés Ebben a számban a csapatok egymással folytattak diskurzusokat különböző témákban. Több érdekes, meglepő és vicces megoldást hallhatunk egy – egy téma tekintetében, de összességében elmondható, hogy a fiatalok fantasztikusan oldották meg a feladatot.

A fiatalok fantasztikusan oldották meg a feladatot

Ezt követően a „Robotika” versenyszám következett, amely során egy videó alapján kellett elkészíteni egy működő mini robotot. A csapatok olyan nagy lendülettel csaptak bele a feladatba, hogy nagyon nem is kellett instrukciót adni számukra, a videót, amely a robot összeállítását mutatta be – szinte elég volt csak egyszer megmutatni. Hihetetlenül ügyesen és kreatívan oldották meg a feladatot a gyerekek.

Két csapatot és egy fiatalt kiváló teljesítményük elismeréseképp különdíjban is részesítettek az ítészek

A nap fénypontja, mint minden versenynél az eredményhirdetés volt. A zsűri a nap végén úgy döntött, hogy öt negyedik helyezettet hirdet ki, mivel a résztvevő csoportok fej fej mellett haladtak az egész program alatt. Két csapatot és egy fiatalt kiváló teljesítményük elismeréseképp különdíjban is részesített a zsűri. A harmadik helyezett a Sztehlo Gábor Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Budapest Bölcs Baglyok nevű csapata, a második helyezett a Gyermekvédelmi Központ Pest Vármegye Abonyi Partizánok nevű csapata lett. A verseny győztese és ezzel a vándorkupa tulajdonosa egy évig a Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola Budapest Bokrétás Betyárok nevű csapata lett.

A Bokrétás Betyárok csapata

A színes programnak köszönhetően a gyermekek és a felnőttek egyaránt átélhették a felkészülés izgalmát, a megmérettetés és a részgyőzelmek örömét, amely a „koronát” a nap végi közösen elfogyasztott csodás torta tette fel.

Hálás köszönet minden kollégának, segítőnek és támogatónak „A TÁLTOS” megrendezésében nyújtott támogatásáért!

Pest Vármegyei Kirendeltség