Remek szereplés a városvédő futáson

A Margitszigeten rendezték meg március 26-án és 27-én a Telekom Vivicittá futóversenyt. A kétnapos esemény szombati nyitónapja hagyományosan a kezdő és az alkalmi futóké volt, a fesztiváltávokra pedig minden korosztályból lehetett nevezni. A versenyre a Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok öt telephelyéről is beneveztek a lelkes sportolni vágyók.

 

Csoportkép a résztvevőkről

A gyermekek és kísérőik időben megérkeztek a helyszínre a megbeszélt találkozási ponthoz, ahol közös labdajátékokkal vidáman kezdtek el hangolódni a versenyszámokra. Az otthonok készültek sütivel, pogácsával és szurkolói zászlókkal, ezzel is növelve a csapathoz tartozás élményét. Ennek sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a rajtszámok és pólók kiosztásánál azok közül is többen jelentkeztek valamelyik teljesíthető távra, akik korábban úgy tervezték, hogy csak szurkolni jönnek.

A rajtok előtt minden versenyző időben megjelent a zónájában és a visszajelzéseik szerint rendkívül inspirálóan hatott rájuk az a bemelegítő show, amit a szpíker és az olimpikon díszvendégek adtak elő a tíz másodperces visszaszámlálásig. Az első futam a családi kilencszáz méteres táv volt, amelyet futva teljesítettek az intézmény csapatának legfiatalabb tagjai, nagy egyéni sikerekkel (nem szorult be a levegő, nem tört el a mécses a kifáradástól, és nem kellett megállni). Ezt követte a „Suhanj!” futam, amelyen az egyik különleges lakásotthonban élő fiú egyedül képviselte a fogyatékkal élők kategóriájában a Sztehlo csapatát, szintén nagyszerű teljesítménnyel. Amellett, hogy lefutotta a kilencszáz métert, elindult és teljesítette a Minicittá 2,4 km-es távját is. Ezzel kijelenthetjük, hogy ő lett a csapat legjobbja, 3,3 km futással. A Minicittá számon is remekül szerepelt az intézmény, hiszen minden versenyzője a mezőny első felében érkezett célba.

Futók verseny közben

A záró számban a 2,4 km gyaloglást pedig az első ötvenben zárta minden sztehlos sportoló. A versenyzők igen motiváltak voltak. Annak ellenére küzdöttek, hogy nem volt korábban hasonló tapasztalatuk. Egymást is lelkesen bátorították a startnál és a célba érkezéskor, amikor átvették érmeiket és a befutó csomagokat.

Közös pizzázás

A gyermekek számos ügyességi feladat teljesítése után boldogan hozták megmutatni a sok kis vásárfiát, amelyeket a rendezvény sátrainál vásároltak. A versenyeket követően boldog fáradtság volt érezhető rajtuk, azonban arra még mindenki összeszedte a maradék erejét, hogy megegye azt a rengeteg pizzát, amit az otthonvezetők jóvoltából frissen a helyszínen fogyaszthattak el a bajnokok.

Köszönet és elismerés jár a gyermekeket mindenben segítő, kísérő kollégáknak: Heindl Szabolcsnak, Fülöp Edinának, Gáspár Georginának, Rafael Mónikának, Faragó Szandrának, Batta Mónikának, Páger Pál Attilának, Baghy Csabának, továbbá a BSI-szervezőknek azért, hogy a gyermekek nevezését ingyenesen biztosították és ellátták őket rajtszámokkal, pólókkal, valamint nélkülözhetetlen instrukcióikkal.

SZGYF-Pest Megyei Kirendeltség