Szociális Munka Napja Tolna megyében

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Tolna Megyei Kirendeltsége, a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény, a Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat 2020. november 17-én tartotta volna a Szociális Munka Napja alkalmából szervezett ünnepséget.

Sajnos a járvány okozta veszélyhelyzet miatt mindhárom szervezet külön-külön időpontokban és helyszínen tartotta meg, szűk körben a rendezvényt. A kirendeltségigazgató-helyettes, illetve az intézményvezetők köszöntötték a megjelent munkatársat. Főigazgató-helyettes úr köszöntőjének felolvasását követően a méltatások és az oklevelek átadása következett. Ez követően az ünnepelt és a kitüntetést átadó vezetők megtekintették az FMGESZI jóvoltából elkészült ünnepi video-bejátszásokat.

A rövid ünnepségek kötetlen beszélgetéssel zárultak, amelyeken a kitüntetett munkatársak felidézték a méltatás során felidézett múltbeli életszakaszok egy-egy érdekes epizódját. Megköszönték azt, hogy az intézményvezetés, a kirendeltség-vezetés, és a főigazgatóság vezetése a szomorúságokkal terhelt és nehéz helyzetek egész sorát eredményező veszélyhelyzet közepette is figyelmet szánt a dolgozók munkájára és rajtuk, a kitüntetetteken keresztül is üzen a munkatársaknak: együtt gondolkodva és cselekedve a legnehezebb munkahelyi helyzeteket is sikeresen lehet kezelni.

Elismerésben részesültek:

Révész Jánosné, idősotthoni egészségügyi csoportvezető

Bodony Iván, csoportvezető, gyermekotthoni nevelő

Hadnagy Sándorné (Anikó), számviteli referens

Bicskei Ferenc, beszerzési referens

„Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben.

Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.” (Teréz anya)

SZGYF Tolna Megyei Kirendeltség