Szociális Munka Napja Pápán

Együtt ünnepelték a Szociális Munka Napját a Veszprém megyei SZGYF fenntartású szociális és gyermekvédelmi intézmények munkatársai. A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye, valamint az SZGYF Veszprém Megyei Kirendeltsége közös szervezésében 2019. november 11-én ünnepséget tartottak a szociális és gyermekvédelmi intézmények munkatársai részére.

Az ünnepséget dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő nyitotta meg, megemlékezve a Szociális Munka Napjának eredetéről, valamint a rendezvénynek helyt adó Szent József Kápolna és Közösségi Ház területének történetéről.
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság nevében Czibik Norbert főigazgató-helyettes köszöntötte a vendégeket. Köszöntőjében megemlékezett a szociális és gyermekvédelmi intézményekben dolgozó valamennyi, nem csak szakmai munkát végző munkatárs áldozatos munkájáról, amit a rájuk bízott ellátottak és gondozottak érdekében végeznek. Beszédét János apostolról fennmaradt anekdotával zárta, amely szerint mikor már nagyon öreg volt egyre csak ezt ismételgette: „Gyermekeim, szeressétek egymást!”. Majd mikor megkérdezték tőle, hogy miért tanácsolja ezt mindenkinek, azt válaszolta, hogy sokszor ez is elég, mivel aki ezt teszi, megtette, amit tennie kellett.
Az ünnepségen a közösségért és a szociálisan rászorulókért végzett lelkes és példaértékű munkájáért a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság nevében, Benedek István Zsolt főigazgató, köszönetét fejezte ki Kellerné Egresi Zsuzsanna a Veszprém Petőfi Színház igazgatóhelyettese részére.

Nagyfokú szociális érzékenységgel, az ellátottak érdekeinek szem előtt tartásával, példaértékű hivatástudattal, emberséggel végzett munkájáért a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság nevében, Benedek István Zsolt Főigazgatói köszönetét fejezte ki Vesztergom Zsuzsanna, a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye Kamondi részlegének vezetője részére.
Kiváló munkája, óriási teherbírása, kreativitása, szakmai igényessége elismeréseként a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság nevében, Benedek István Zsolt Főigazgatói dicséretben részesítette Máhl Krisztinát, a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatóhelyettesét.


Tevékeny munkájáért a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság nevében, Benedek István Zsolt Főigazgatói dicséretben részesítette Németh Zoltánt, az SZGYF Veszprém Megyei Kirendeltségének informatikusát.
A főigazgatói elismerések átadását követően Kocsiné Sződy Karolina, Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat vezetője, intézményvezetői dicséreteket adott át a Gyermekvédelmi Központ 9 munkatársának, kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréseként.
Hanich Ferenc a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye vezetője az Integrált Intézmény 9 munkatársát dicséretben részesítette a Szociális Munka Napja alkalmából.
Az elismerések átadását követően a Veszprémi Petőfi Színház művészei műsorát tekintették meg a vendégek, akik együtt könnyeztek a Színház igazgatójának, Oberfrank Pálnak szavalatán, és együtt énekelték a fellépő művészekkel közösen, hogy „… Mindig kell egy barát…”

                           

SZGYF Veszprém Megyei Kirendeltség