Szociális Munka Napja Ludányhalásziban

A Szociális Munka Napja alkalmából az SZGYF Nógrád Megyei Kirendeltsége ünnepi rendezvényt tartott. Az ünnepségen közel 150 fő, a szférában dolgozó szakember és meghívott vendég gyűltek össze a megye egyik legnagyobb szociális intézményében, az Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézetben, hogy közösen ismerjék el az ágazatban dolgozók munkáját.

Az ünnepi rendezvényen köszöntőt mondott Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója és Fülöpné Gálik Erika Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Nógrád Megyei Kirendeltségének igazgatója.
 
Az ünnepi gondolatokat közel kétórás műsor követte, ahol fellépők között szerepeltek a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat szakellátott gyermekei, a rendezvénynek helyszínt adó intézmény ellátottjai. A Nógrád Megyei Reménysugár Egyesített Szociális Intézmény Dr. Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon GAUDATE jelnyelvi kórusának és a Nógrád Megyei Ezüstfenyő Idősek Otthon mozgáskorlátozott ellátottjainak kerekesszékes tánca nagy sikert aratott a jelenlévők körében.

 

A Nógrád Megyei Kirendeltség illetékességi területén működő szociális és gyermekvédelmi intézmények vezetőinek ajánlásával, valamint a fenntartó jóváhagyásával az ünnepségen főigazgatói és igazgatói dicséretek adományozására került sor.
A díjakat Benedek István Zsolt főigazgató és Fülöpné Gálik Erika igazgató adták át. A gyermekvédelem, illetve a szociális ellátás területén végzett magas szintű, kiemelkedő munkájáért főigazgatói dicséretben részesült: Bencsok Beáta a Nógrád Megyei Reménysugár Egyesített Szociális Intézmény dolgozója, Sályné Fodor Viktória a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat ügyintézője, Véghné Puszta Beáta az Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézet csoportvezetője, Zsélyi Istvánné a Nógrád Megyei Ezüstfenyő Idősek Otthonának ápolója és Elek Zsuzsanna a Nógrád Megyei Kirendeltség referense.


 
A példaértékű elhivatottsággal végzett munkájának elismeréseként igazgató dicséretben részesült: Bangó Jánosné a Nógrád Megyei Reménysugár Egyesített Szociális Intézmény gyermekotthon vezetője, Révfy Péterné az Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézet dolgozója, Szőllős Gáborné az Ezüstfenyő Idősek Otthonának ápolója és Forró Edina a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekotthon vezetője.
Idén első alkalommal nyílt lehetősége egy intézményen kívüli szervezet jelölésére. A díjat a DHL Global Forwarding szervezete kapta meg a gyermekek és fiatalok támogatásáért.

Az igazgatói dicséretek átadása után köszöntötték az állami kitüntetésben részesülő Vargáné Heizer Zsuzsannát, az Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézet dolgozóját, valamint a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat munkaközössége képviseletében az elismerést átvevő Cserkúti Gábornét, az intézmény igazgatóját.
Műsorával emelte a rendezvény színvonalát a szécsényi Erkel Ferenc Vegyes Kar, amelyet Lévárdi Beáta Artisjus-díjas karnagy vezényelt.

 
Az ünnepség zárásaként tartott állófogadáson Balla Mihály országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt, aki kiemelte a szociális munka jelentőségét a mai világban, és köszönetet mondott munkánkért.

SZGYF Nógrád Megyei Kirendeltség