Szociális Munka Napja Heves megyében

Heves megye állami fenntartású, bentlakásos szociális és  gyermekvédelmi intézményeiben 1051 fő dolgozik, akik 1651 idős, fogyatékossággal élő, pszichiátriai illetve szenvedélybetegről és 218 gyermekről, fiatal felnőttről gondoskodnak. A Szociális Munka Napján, november 12-én köszönetet mondunk és elismerésüket fejezzük ki azoknak, akik munkája nélkülözhetetlen a társadalom számára. 

A járványügyi helyzetre tekintettel idén nem rendezett megyei ünnepséget a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltsége, az elismerések átadása intézményi keretek között történt. Elismerő oklevelet és emlékplakettet vehettek át a kimagasló szakmai teljesítményt nyújtó munkatársak.  

Sinka Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei igazgatója köszöntő levelében hangsúlyozta: „A koronavírus elleni küzdelemben mindannyian részt veszünk, a helyzet megfelelő kezeléséért kivétel nélkül mindannyian felelősek vagyunk. Nem lehetünk eléggé hálásak az áldozatvállalásukért azoknak, akikre a legnehezebb feladatok hárulnak. Talán soha nem volt még ilyen fontos, hogy kifejezzük megbecsülésünket a segítő szakembereknek, akik a rászorulók, bajba jutottak, hátrányos helyzetűek megsegítésén fáradoznak.”

 

Czibik Norbert András, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese dicséretében részesült példaértékű hivatástudata, emberséggel végzett munkája elismeréseként: 

Spekker Ferencné gazdasági koordinátor (Heves Megyei Fenyőliget Egyesített Szociális Intézmény)

Kostelecki Zsuzsanna vezető ápoló (Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona) 

Hajnal Erika gondozó (Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény)

Böthe Szilvia mosodai dolgozó (Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény)

Kelemen Margit örökbefogadási tanácsadó (Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat) 

Szegedi Aida fejlesztési osztályvezető (Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltsége)

Molnár Valéria számviteli referens (Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltsége)

 

Kiemelkedő munkájáért megyei elismerésben részesült:

Kocsisné Antal Rita ápoló (Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény Egri Idősek Otthona) 

Pisákné Kiss Anikó terápiás munkatárs (Heves Megyei Fenyőliget Egyesített Szociális Intézmény Zagyvaszántói Idősek Otthona) 

Bánhegyiné Bollók Judit telephelyvezető-helyettes (Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény Andornaktályai Szociális Otthona) 

Mező Istvánné élelmezésvezető (Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona) 

dr. Vadász Jolán gyermekorvos

 

A Szociális Munka Napján az ellátottakat segítő, az intézmények életében aktívan résztvevő magánszemélyek és civil szervezetek is elismerésben részesülnek. A Főigazgatóság idén Tatár Antal cégvezetőnek fejezte ki köszönetét a Heves megyében gyermekvédelmi gondoskodásban élők érdekében nyújtott példaértékű segítségéért.

 

Eger, 2020. november 12.

Heves Megyei Kirendeltség