Szociális Munka Napja Fejér megyében

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltsége és a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és TEGYESZ közös szervezésében a Szociális Munka Napja alkalmából tartott ünnepség megrendezésére november 11-én hétfőn került sor az intézmény Tüzér utcai székhelyén.

Az ünnepségen megjelent intézményi és kirendeltségi vezetőket és munkatársakat Mátrahalmi Tibor, az SZGYF Fejér Megyei Kirendeltség igazgatója és Deresné Tanárki Mária, a házigazda integrált intézmény vezetője köszöntötték. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója is. A színvonalas műsort a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ Nevelőszülői Hálózatában nevelkedő gyermekek adták, a fiatalok dallal verssel és hangszeres játékkal köszöntötték a megjelenteket. Mátrahalmi Tibor köszöntőjében hangsúlyozta, hogy komoly elismerés illeti azokat, akik életüket tették fel arra, hogy az elesettekért, a rászoruló embertársaikért dolgoznak. A kirendeltség igazgatója a fenntartó képviseletében megköszönte az odaadó szolgálatot, az igényes szakmai munkát, melyet a szociális és gyermekvédelmi területen dolgozók a rászoruló gyermekek, fiatalok és a felnőtt ellátottak életének jobbá tételéért végeznek.

 

Ezt követően Dr. Petrin László is megköszönte az ágazat vezetőinek és dolgozóinak a mindennapokban végzett fáradhatatlan munkát. Elismeréssel szólt a területen dolgozók elhivatott áldozatos munkájáról. Szavai szerint, akik ezt a hivatást választották a lélek erejével gyógyítanak. Deresné Tanárki Mária az elmúlt harminc évre visszanyúló áttekintésében rávilágított, hogy az ágazatban fennálló nehézségek ellenére is nagyon sok érdemi pozitív dolgot sikerült megvalósítani, mellyel az ellátottak életének minősége, és körülményeik színvonalasabbak lettek. Az ünnepség második felében a rendezvénynek otthont adó integrált intézményben dolgozók részére az intézményvezető dicsérő oklevelet adott át, majd rövid, kötetlen szakmai beszélgetés zárta a rendezvényt.

SZGYF Fejér Megyei Kirendeltsége