Szociális Munka Napja – Elismerték a legkiválóbb munkatársakat Somogy megyében

Tíz főigazgatói dicséret jutott el címzettjeihez szerdán délelőtt. A Szociális Munka Napját a járványhelyzet szigorítása miatt ezúttal online tartotta meg a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) Somogy Megyei Kirendeltsége. Tóth László Norbert, az SZGYF megyei igazgatója a toponári kirendeltségről köszöntötte a szociális és gyermekvédelmi intézmények munkatársait, külön kiemelve az elismerésben részesülőket, akik az intézményvezetőjüktől vehették át a főigazgatói dicsérő oklevelet. 

Tóth László Norbert igazgató köszöntőjében hangsúlyozta: Az állami fenntartású somogyi ellátórendszerben 2458 személyről 1177 munkatárs gondoskodik, s örül, hogy évről-évre elismerhetik a legkiválóbbakat, hiszen különös empátia és szakmaszeretet szükséges ehhez a sok örömet, de próbatételt is tartogató tevékenységhez. Czibik Norbert András, az SZGYF főigazgató-helyettesének nevében is megköszönte e szép, ám nehéz hivatást választók kitartását, s a járvány idején tanúsított helytállását.

Főigazgatói dicséretben részesült kimagasló szakmai munkájáért Darázs Anita kéthelyi vezető ápoló, Simonovics Ferenc, a berzencei szociális otthon karbantartója, gépkocsivezetője, Fehérvári Csilla tabi ápoló, Kígyósi Gáborné, Kőkút-gyöngyöspusztai fejlesztő foglalkoztatást segítő, Kovács Mária, a Fonyód-alsóbélatelepi II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthon gyermekfelügyelője és Gál-Bíró Gyöngyi, a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat szakmai vezetője. Három kirendeltségi munkatárs is főigazgatói dicséretet kapott. Bacsa-Juhász Szilvia szervezetirányítási osztályvezető, Bányainé Kisiván Zsófia titkársági referens, valamint Mester Anita pénzügyi referens magas színvonalon, hittel, lelkesedéssel végzett tevékenységéért vehette át az elismerést.

Szociális Munka Napja arra is alkalmat adott, hogy olyan külsős, nem az ágazatban dolgozó személyeket is elismerjenek, akik hosszú idő óta különös érzékenységgel, s önzetlenül segítik a szociális és gyermekvédelmi ellátórendszerben élőket. Főigazgatói dicséretet vett át Mohr Tamás nyugalmazott segesdi háziorvos; az SZGYF Somogy Megyei Kirendeltsége igazgatójának elismerő oklevelében részesült: Gonda Péter kéthelyi háziorvos, Koltai Tibor fonyódi fogorvos, szájsebész és Oldal Andrea fogtechnikus, Bujdosó Bálint kaposvári kulturális menedzser és Balogh Gábor, a Dráva Coop Zrt. termelési igazgatója, valamint Balázs Zsuzsanna, a barcsi cég közgazdasági igazgatója.

Fotók: Kovács Tibor és Nábrádi Csilla