Szociális Munka Napja Békés megyében

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés Megyei Kirendeltsége november 11-én ünnepséget tartott a Szociális Munka Napja alkalmából a kirendeltség dolgozói, valamint a kirendeltséghez tartozó intézmények vezetői és munkatársai részére.

A rendezvényt köszöntötte Benedek István Zsolt főigazgató, valamint Gara Ágnes a Békés Megyei Kirendeltség igazgatója.

Benedek István Zsolt főigazgató ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy a szociális ágazatban dolgozókat méltán nevezhetjük korunk hőseinek, hiszen hősiesség a másokon való segítés is.

Kiemelkedő munkájáért 6 munkatársunk kapott főigazgatói köszönetet, dicséretet:
– Bögréné Földi Mariann, terápiás munkatárs, Körösladányi Pszichiátriai Betegek Otthona,
 Deák-Ökrös Nóra, részlegvezető, Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum,
– dr. Mogyorósi Edit, osztályvezető, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés Megyei Kirendeltsége
– Nyáriné Kőszegi Gizella, örökbefogadási tanácsadó, Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat
– Szilbereisz Sebestyén, telephelyvezető, Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum
– Wengerter Bernadett, intézményvezető, Eleki Pszichiátriai Betegek Otthona

Idén először az Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a szervezetünkön kívüli segítőink munkáját is elismerte, azokét, akiknek ellátottaink érdekében végzett tevékenysége nagyban hozzájárul életminőségük javításához. Elkötelezettségükkel és fáradhatatlanságukkal példát mutatnak a társadalom tagjainak, ténykedésük építő jellegű lehet mindenki számára.
Berényi Nagy Péter előadóművész, a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat szociális intézményegységének önkéntese felé az ellátottaink kiemelkedő színvonalú támogatásáért, az érdekükben nyújtott példaértékű segítségért a főigazgató köszönetét fejezte ki.

A főigazgatói elismerések mellett a kirendeltség igazgatói dicséretek átadására is sor került.

Az ünnepi hangulatról két intézményi munkatársunk (Polák Terézia, Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum és Samu Ernő, Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum) énekes, gitáros produkciói gondoskodtak.

SZGYF Békés Megyei Kirendeltség