Szociális munka napja Bács-Kiskun vármegyében

Az SZGYF Bács-Kiskun Vármegyei Kirendeltsége november 22-én rendezte meg a szociális munka napjának ünnepi rendezvényét.

Csoportkép

A köszöntőbeszédek elhangzását követően hat díjazott vette át oklevelét a kiváló szakmai munka eredményeként. Az elismerést dr. Joó Aranka, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szakmai főigazgató-helyettese, valamint dr. Tóth Mária kirendeltségigazgató adta át a munkatársaknak.

Tóth Anikó pályafutását a Nagykőrösi Csecsemőotthonban kezdte, később a kecskeméti Cseresznyevirág különleges gyermekotthonban nevelő, majd gyermekotthon-vezető lett. Munkáját hivatásának tekinti, feltétel nélküli elfogadás, empátia, alázat, magas színvonalú szakmai hozzáértés, hitelesség jellemzi munkáját. Intézményen kívül és belül is elismert, teherbírása, helytállása követendő példa munkatársai számára is. Kollégáival azon fáradozik, hogy a náluk nevelkedő gyermekeknek megfelelő érzelmi biztonságot, stabilitást nyújtsanak.

Tóth Anikó

Galó Mihályné 2010 óta az Őszi Napfény Integrált Szociális Intézmény dolgozója. Csilla feladatait mindig maximális odafigyeléssel, pontosan, lelkiismeretesen végzi. Számtalan esetben szabadnapján is bemegy az intézménybe egy-egy halaszthatatlannak ítélt adatszolgáltatást teljesíteni. Munkatársai mindig bizalommal fordulhatnak hozzá.

Galó Mihályné

Molnár Tamás fiatal pályakezdőként a Kiskőrösi Mentőszolgálatnál helyezkedett el, ekkor került közel a segítő szakmához. Később megszerette az ápoló hivatást. 2004-ben kezdett el a kiskunhalasi Nefelejcs Szakosított Otthonban ápolóként dolgozni. Megérintette ez a pálya, az ápolói, szociális szakmát ma is hivatásának tekinti. Folyamatosan képzi magát gyámügyi és szociális területen. 2009 óta hivatásos gondnoki feladatokat lát el másodállásban.

Bacs 1

Takács Erika varrónő munkakörben dolgozik a Platán Integrált Szociális Intézmény Bács-Kiskun Vármegye Szőke Tisza Otthon és Zöld Sziget Lakóotthon tiszazugi telephelyén. Munkája mellett részt vesz az intézményi dekorációk elkészítésében, valamint az ellátottak jelmezeinek, fellépő ruháinak varrásában. Intézményi rendezvényeken rendszeresen vállal önkéntes munkát. 2018-tól varrónőként dolgozik az intézményben.

Takács Erika

Nemes János Több mint 26 éve karbantartó alapmunkaköre mellett műszaki csoportvezetőként látja el feladatát a Harmónia Integrált Szociális Intézmény székhelyén és telephelyein. Műszaki csoportvezetőként mindig gondos szemmel tekintett az intézményben folyó munkákra, figyelme kiterjedt a legapróbb részletekre is. Kiemelkedő szorgalmát felelősségtudata, elhivatottsága és igényessége múlja felül.

Nemes János

Dömötör Klára Edit 2015-től dolgozik az SZGYF Bács-Kiskun Vármegyei Kirendeltségén. Szakközgazdász diplomáját és mérlegképes könyvelői szakképesítéseit remekül hasznosítja a Fejlesztési és Működtetési Osztályon, amelynek 2016-tól osztályvezetője. Elkötelezettsége, terhelhetősége példaként áll az osztályán dolgozók előtt, szakmai tudását, felkészültségét az intézményekben dolgozók is elismerik.

Dömötör Klára Edit

Bács-Kiskun Vármegyei Kirendeltség