Szociális Munka Napja Bács-Kiskun megyében

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltségéhez tartozó szociális és gyermekvédelmi intézményekben dolgozók november 20-án, Kiskunhalason, a helyi Tiszti Klub Éttermében ünnepelték meg a Szociális Munka Napját.

A mintegy százfős vendégséget Dr. Tóth Mária kirendeltség vezető köszöntötte, köztük Benedek Zsolt István főigazgatót és Fülöp Róbertet, Kiskunhalas város polgármesterét. A kirendeltséget vezető igazgató asszony köszöntését, ünnepi beszédét követően a főigazgató méltatta a Szociális Munka Napjának jelentőségét, és köszönte meg az ágazatban dolgozók munkáját. Az ünnepi műsorban a helyi Stúdió 2000 Táncsport Egyesület fiatal versenytáncosai mutatták be produkciójukat, majd a kiskunmajsai Mayossa Hagyományőrző Egyesület egy ifjú tehetsége szlavóniai népdalcsokorral szórakoztatta a jelenlévőket.

Mint eddig minden évben ebből az alkalomból is főigazgató elismerések átadására került sor. Főigazgatói dicséretben részesültek:
Kapin Ágnes a Bács-Kiskun Megyeim „Platán” Integrált Szociális Intézmény tiszaugi Szőke Tisza Otthonának szociális munkatársa,
Molnárné Szabó Szilvia a Bács-Kiskun Megyei „Bárka” Integrált Szociális Intézmény foglalkoztatási koordinátora,
Trencsányiné Vizi Erika a „Harmónia” Integrált Szociális Intézmény kaskantyúi rehabilitációs célú lakóotthonának terápiás munkatársa,
Kocsis Zsuzsa a Bácsborsódi „Őszi Napfény” Integrált Szociális Intézmény terápiás munkatársa.
Virág Elek Nándorné a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekfelügyelője.
Tóthné Bodogán Ilona a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltségének beszerzési referense.

Az idén első alkalommal nyílt lehetőség az intézményeinket támogató külső személyt, szervezetet főigazgatói elismerésre javasolni. Ezt az elismerést Kovács Erika a Krisztus Szeretet Egyház pásztora kapta, aki a Bács-Kiskun Megyei „Platán” Integrált Szociális Intézmény Tassi Otthonában fejt ki nagyon aktív önkéntes tevékenységet.

Az ünnepség játékos ismerkedéssel és szeretetvendégséggel ért véget. Elismerésben részesült munkatársainknak sok szeretettel gratulálunk!

Bács-Kiskun Megyei Kirendeltség