„Színház az egész világ…” Fadd-Domboriban

Az SZGYF Tolna Vármegyei Kirendeltségéhez tartozó Galagonya Integrált Szociális Intézmény tengelici Csilla von Boeselager Otthona együttműködve a szekszárdi RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálattal immár 17. alkalommal rendezte meg szeptember 7-én a „Színház az egész világ… avagy Mindenki másképp csinálja” című rendezvényét Fadd-Domboriban.

17. alkalommal rendezték meg szeptember 7-én a „Színház az egész világ… avagy Mindenki másképp csinálja” című rendezvényét Fadd-Domboriban.

Az esemény nemcsak a művészetek világába engedett bepillantást, hanem a szociális segítő szolgálatok közötti összefogás és a szeretet erejének ünnepét is jelentette. A rendezvény célja ebben az évben is az volt, hogy lehetőséget teremtsen az intézmények lakóinak és munkatársainak, hogy kreativitásukat és tehetségüket a színház világában is megmutathassák.

A Galagonya Integrált Szociális Intézmény otthonai mellett Tolna vármegye valamennyi szociális ellátó szervezete meghívást kapott az eseményre, míg Bács-Kiskun vármegyéből a szenvedélybetegek otthonai képviseltették magukat. Ezáltal az esemény nemcsak a résztvevőknek, hanem a két megye szociális szolgáltatásának közös összefogását is szimbolizálta.

Tolna vármegye valamennyi szociális ellátó szervezete meghívást kapott az eseményre

Az otthon vezetője, Bán Edit büszkén mondta: „A közel két évtized alatt seregszemlénk országossá nőtte ki magát, hiszen 22 intézmény közel 300 ellátottja van ma jelen és mutatja be produkcióját. A programot nagy várakozás előzte meg. Izgalommal és kitartó szorgalommal, lelkesedéssel készültek az idős, a fogyatékkal élő, a pszichiátriai és a szenvedélybeteg ellátottak, valamint az őket felkészítő kollégák is a mai napra.

lábszínházat is láthatott a közönség.

A „Színház az egész világ” keretében többek között szólóénekeket, közös táncokat, zenekísérettel előadott dalokat, vidám színházi előadásokat, lábszínházat is láthatott a közönség. A remek hangulatú eseményen helyenként a nézők is aktívan részt vettek az előadásokban.

A rendezvényre látogatókat egész nap kiállítással egybekötött vásár várta, ahol a fellépő intézmények munkáiból válogathattak az érdeklődők.A rendezvényt közös ebéd, majd kötetlen beszélgetés zárta. Minden résztvevő elismerő oklevelet vehetett át, ami a rendezvény sikerét és az összefogást dicsérte.

Tolna Vármegyei Kirendeltség